Documenten una sitja en lloc d’una cripta a l’església de Santa Maria de Linyola

  • Els arqueòlegs, amb l’ajuda de tres voluntàries del municipi, n’han localitzat dos més al subsòl del temple que s’haurien reutilitzat com espais per enterrar els difunts als segles XVII i XVIII

Els treballs arqueològics que s’estan duent a terme a l’església de Santa Maria de Linyola han documentat almenys tres sitges, una d’elles s’ubica sota l’altar del temple, fet que ha descartat l’existència de l’antiga cripta que es creia que hi havia en aquest espai. Així ho ha explicat l’arqueòleg responsable de l’excavació, Andreu Moya, qui també ha afegit que les altres dues es van reutilitzar com espais per enterrar els difunts als segles XVII i XVIII.

L’excavació també ha posat al descobert tres làpides, dues de les quals s’atribueixen a avantpassats de dues famílies del poble que es diuen Mas i Mosset. En la prospecció també hi participen la Marta, la Laura i l’Aina, tres joves del poble que no tenen por a endinsar-se en el subsòl de l’església per ajudar a recuperar i documentar les tombes que s’han trobat en aquest espai. Elles són les tres primeres veïnes del municipi que, voluntàriament, donen un cop de mà als arqueòlegs i experts que treballen per recuperar el patrimoni històric del poble.

L’Ajuntament de Linyola recorda que el voluntariat al municipi està obert a tothom i vol que tingui continuïtat al llarg de l’any. En aquest sentit, preveu que, a partir del mes de setembre, els participants també ajudin en les excavacions per recuperar l’antic magatzem ocult a la zona dels búnquers del Tossal de la Costera. Per tal de recompensar la labor dels voluntaris, el consistori els obsequiarà amb un certificat de les hores treballades, productes típics de Linyola i entrades per poder visitar i gaudir dels diferents equipaments municipals.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.