Mollerussa vol formar una xarxa ciutadana de rescatadors cardíacs per emergències a peu de carrer

xarxa rescatadors cardíacs

  • L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha presentat el projecte en una trobada amb el president de la Generalitat en el marc del saló Smart City Expo World Congres

 

L’Ajuntament de Mollerussa treballa per formar una xarxa ciutadana de rescatadors cardíacs que puguin actuar a peu de carrer en casos d’emergència i com a primera resposta a l’espera de l’arribada dels serveis mèdics corresponents. Es tracta d’un projecte pilot que l’empresa Cardionlive de Lleida testarà a la capital del Pla d’Urgell i que aquest dilluns al vespre l’alcalde, Marc Solsona, ha explicat en una trobada amb altres alcaldes al Palau de la Generalitat davant el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d’Administració i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró en el marc del saló Smart City Expo World Congres, que té lloc a Barcelona fins dijous.  L’experiència de Mollerussa ha estat una de les tres que s’han donat a conèixer en el marc d’aquesta trobada. Les altres dues han estat una eina electrònica per fer una consulta popular a Molins de Rei i una línia de bus sostenible a Barberà del Vallès.

Per tal de posar a la practica el projecte pilot a Mollerussa, Solsona ha indicat que la regidoria de Participació Ciutadana ja ha iniciat la fase de recerca del públic objectiu susceptible de rebre la formació en l’ús de desfibril·ladors, que s’instal·larien en la via urbana i no en edificis i equipaments públics com és el cas dels 5 que hi ha ara (camp d’esports, pavelló poliesportiu, piscina, pavelló firal i Ajuntament). En aquest sentit, l’alcalde ha dit que es treballa amb la possibilitat de formar entre 500 i 1.000 veïns i veïns per tal que puguin formar part d’aquesta xarxa i que Mollerussa esdevingui “un municipi cardioprotegit” amb persones capacitades en l’ús de desfibril·ladors. El projecte pilot, en concret, consisteix en testar una aplicació que geolocalitza les persones que formen part de la xarxa de rescatadors i els indica la posició del desfibril·lador més pròxim perquè puguin actuar quan s’activa l’alerta d’emergència.

Aquesta és la quarta prova pilot que es desenvolupa després de les tres anteriors que ja s’han dut a terme dins el projecte Mollerussa SmartLab, impulsat per la Generalitat i al que la capital del Pla d’Urgell adherida des de finals de l’any 2016. La primera va ser un estudi acústic; la segona, la utilització d’una aplicació informàtica en el marc de l’organització de congressos i jornades i la tercera, un sistema experimental sobre mobilitat intel·ligent que encara es troba en fase d’execució. En aquest sentit, Solsona ha indicat que també actualment s’està treballant per poder testar un sistema de reg intel·ligent i un altre projecte relacionat amb un espai cultural, del qual encara no es pot donar detalls en trobar-se en fase d’estudi.

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.