Cent alumnes estrenen les instal·lacions del nou institut de Mollerussa

Minuts abans de les 8.00 h del matí han començat a arribar els primers dels cent alumnes que han estrenat aquest dijous, coincidint amb l’inici del curs escolar, les instal·lacions del nou institut de Mollerussa. El centre acull 55 alumnes de primer i 45 de segon d’ESO i, en els pròxims cursos, també n’allotjarà de tercer i quart fins a completar tot el cicle d’educació secundària. Els estudiants es distribueixen, de moment, en 24 mòduls prefabricats, i és que la previsió és instal·lar-ne un més durant les vacances de Nadal que completi l’equipament. Tot i que l’obra encara no està del tot finalitzada, el centre ha obert portes amb normalitat i la satisfacció del Departament d’Ensenyament i de l’Ajuntament de Mollerussa, les dues institucions que han col·laborat per fer possible aquest fet.

L’institut, que actualment s’ubica al carrer Josep Tarradellas (darrere l’escola bressol El Niu), va començar a funcionar el curs passat de manera provisional a les dependències de l’edifici Cal Duch. Fins a 47 alumnes van completar el curs a l’antic hotel i enguany han estrenat les noves instal·lacions. Pel que fa als escolars que han fet el salt de primària a secundària, “nervis” i “emoció” han estat les paraules més repetides.

Un dels projectes que va treballar l’alumnat el curs passat és la creació d’un nou nom pel centre, que provisionalment s’anomena Mollerussa IV. La nova denominació es donarà a conèixer pròximament i tindrà vinculació amb el territori. Cal afegir que les obres de l’institut van començar el passat 3 de juny i han tingut un pressupost aproximat d’uns 600.000 euros.

Pel que fa a dades generals d’alumnat a Mollerussa i segons l’Oficina Municipal d’Escolarització, enguany hi haurà 1728 alumnes a Infantil i Primària i 1280 a Secundària.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.