El Grup Alimentari Argal, guardonat amb el Premi de Reconeixement a la Trajectòria Empresarial

Fotografia de família dels guardonats en els Premis als Millors Projectes Empresarials del 2014.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha defensat el sector carni en l’entrega dels Premis als Millors Projectes Empresarials corresponents al 2014, on el grup Alimentari Argal (Miralcamp) ha rebut el Premi de Reconeixement a la Trajectòria Empresarial per la seva iniciativa emprenedora i per la seva praxi empresarial aportadora de  valor i innovació als productes agroalimentaris produïts a les terres de Lleida.

“Fa uns mesos es va crear una alarma innecessària pel que fa referència al consum de carn elaborada. La mostra més clara de com es fan bé les coses la tenim amb Argal, amb Antoni Escribà i Josep M. Orteu i, per tant, aquest reconeixement a ells per la tasca que des de fa tants anys que vénen fent, però també a tots els elaboradors de carn”, ha dit Reñé en referència a l’alarmisme generat per l’informe emès per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Aquests premis, anteriorment nomenats Premis LO,  els convoca la Diputació de Lleida des de l’any 2008 amb la voluntat d’incentivar els projectes empresarials i alhora reconèixer empreses ja consolidades, que per la seva trajectòria i desenvolupament, puguin servir de model als nous emprenedors.

“Emprenedors i empresaris que des de l’estima i la creença en el propi territori han generat riquesa i ocupació”, ha afirmat Reñé.

Reñé ha felicitat tots els guardonats i ha destacat que l’estima a la terra és un punt en comú de tots els premiats, des dels productes de proximitat que ofereixen Cal Majuba, Fruits de Ponent i Garrigues Emprèn fins a Plunge Interactive, on els treballadors han estat formats a la Universitat de Lleida.

El Premi a la Innovació ha estat per Garrigues Emprèn (Juncosa), una societat que va obrir una botiga de venda directa i promoció dels seus productes al Mercat de la Concepció de Barcelona. Ha recollit el premi la presidenta del grup, Teresa Gallart.

El Premi al Jove Emprenedor l’ha rebut Cal Majuba (Alàs), empresa formada per dos joves enginyers que han recuperat els ramats d’ovelles a l’Alt Urgell i la Cerdanya per a l’elaboració de productes làctics d’ovella. El premi l’ha recollit Jeroni Majoral.

El Premi a la Responsabilitat Social Corporativa l’ha recollit en representació de la cooperativa de segon grau Fruits de Ponent (Alcarràs) el seu president, Sebastià Escarp. Aquest guardó és un reconeixement al pla de responsabilitat social que l’ha portat a guanyar el Premi Millor PYME Espanyola en Responsabilitat Social als premis europeus RSE 2013 i al seu compromís envers les necessitats dels seus grups d’interès a diferents àmbits.

Finalment, el Premi al Projecte d’Innovació Empresarial ha recaigut a l’empresa de desenvolupament de videojocs per diverses plataformes Plunge Interactive (Lleida) i l’ha recollit Jesús Bosch.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.