La biblioteca estrena un cicle sobre il·lustradors amb Gusti, Valentí Gubianas, Ignasi Blanch i Mercè Galí

cicle il·lustradors

 

  • Autors dels quatre murals que han presidit el Saló del Llibre Infantil i Juvenil, faran tallers per a infants i joves durant el mes d’octubre

 

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila estrenarà aquest mes d’octubre un cicle d’activitats que sota el títol Il·lustres il·lustradors il·lustren tindrà com a convidats d’excepció a Gusti, Valentí Gubianas, Ignasi Blanch i Mercè Galí, que són els autors dels murals gegants que han presidit les vidrieres del Teatre L’Amistat per donar la benvinguda als visitants del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya en els darrers quatre anys. La iniciativa ha estat presentada per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat pel regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i els responsables de la biblioteca, Diana Solé, i Josep Miquel Varea.

L’objectiu és potenciar el món de la il·lustració a través de xerrades i tallers pràctics on els quatre autors protagonistes explicaran la seva feina  i en faran participar al públic assistent. Per això, s’han programat activitats per infants i també per adults amb temàtiques diferents adaptades al tipus de participants, que necessiten inscripció prèvia per algunes de les sessions, les més pràctiques,  ja que les places són limitades. L’il·lustrador Gusti encetarà el cicle el proper dia 10 d’octubre El dia 17 serà el torn de Valentí Gubianas, el 26 d’Ignasi Blanch i el 30 de Mercè Galí. Cada un d’aquests dies hi haurà una doble sessió: a les 6 de la tarda per als infants i a les 8 del vespre per adults.

Aquestes activitats formen part de la nova programació per aquest trimestre que organitza la biblioteca i que conté un total de 14 activitats infantils, la primera de les quals ja va tenir lloc el passat dimecres amb una Hora del conte a la terrassa de l’equipament a càrrec de Pati Contes. Aquest dimecres dia 3 hi haurà la segona, que serà un taller de manualitats a càrrec de Solaç, que serà solidari amb el Centre de Distribució d’Aliments.

Inversions en material per començar la nova temporada

A banda de la inversió en programació, la biblioteca també ha renovat algunes de les seves seccions com és el cas del Telecentre, on s’han canviat els ordinadors existents per 8 de portàtils. Així mateix, s’han instal·lat dos ordinadors més a la sala infantil per tal que els seus usuaris puguin fer consultes a Internet i s’han fet diferents adquisicions de material informàtic per a ús intern com és el cas d’un nou projector, ha explicat Solsona.

Un altre dels elements on s’ha fet millores és en les butaques de la sala de lectura de la planta destina adults, de les quals s’ha renovat l’entapissat així com també s’ha invertit en adequar la terrassa amb un tendal i un escenari per acollir diferents activitats a la tardor i la primavera. En total, s’han invertit al voltant de 10.000 euros, el 60% dels quals a través d’una subvenció de la Generalitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.