La biblioteca presenta ‘Han entrat a casa’, obra guanyadora del 29è Premi Literari de Novel·la Breu

premi-literariLa Biblioteca Comarcal Jaume Vila va acollir ahir al vespre la presentació del llibre Han entrat a casa, de l’escriptora d’Almoster, Rosa Pagès, qui va guanyar el 29è Premi Literari de Novel·la Breu “Ciutat de Mollerussa”. L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual va destacar que la voluntat del consistori de seguir apostant per aquest premi literari que enguany arriba a la seva 30a edició amb la participació de 46 originals. Solsona va afegir que llegir aquesta novel·la “és una bona experiència perquè t’ajuda a entendre les coses del dia a dia i la quotidianitat” i en va destacar les descripcions dels espais i de les accions.

Per la seva part, la guanyadora del premi va explicar que dos dels elements que van entrar en joc en el procés creatiu de l’obra van ser el suspens i l’intens treball amb el llenguatge per recrear sensacions entre dos personatges “són com pols oposats que s’atrauen i es repel·leixen alhora”. Rosa Pagès ho va explicar a preguntes de l’escriptora Montse Sanjuan, present també en l’acte de presentació de la novel·la. Sanjuan va remarcar que es tracta d’una història, composta per moltes altres històries, plena de sensibilitat i bellesa, molt ben escrita i amb una paraula molt viva. També es va referir en aquests termes l’editor de l’obra, Lluís Pagès, qui va destacar el gran encert del jurat en escollir aquest llibre, que està rebent molt bones crítiques.

L’obra guanyadora de la 30a edició del Premi Literari de Novel·la Bru “Ciutat de Mollerussa es donarà a conèixer en un acte literari que es farà el proper 6 d’abril en el marc de les Festes de Sant Isidori.  El jurat compta amb la novetat de l’escriptora i periodista Llúcia Ramis que ocupa el lloc de Ramon Rubinat que es va acomiadar l’any passat i a la qual acompanyaran els escriptors Pep Coll,  Albert Villaró, la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé, i el també escriptor Josep Borrell, que actua com a portaveu. El premi està dotat amb 5.000 euros i, a criteri del jurat, també es concedeix un accèssit de 1.000 euros. Pel que fa a la primera edició de l’obra guanyadora, serà Pagès Editors qui la dugui a terme.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.