La Diputació de Lleida enceta la campanya #Guanyemlapartida de suport al col·lectiu LGTBIQ

  • Amb el suport de nombroses entitats esportives de les comarques de Lleida
  • S’ha promogut des de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació coincidint amb la celebració, aquest 19 de febrer, del Dia Internacional contra la LGTBI fòbia a l’esport

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de la diputat d’Igualtat, Helena Martínez, ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la campanya #Guanyem la partida. La roda de premsa ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida i ha comptat també amb la participació de la directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Mireia Mata; i l’assessora de Relacions amb Entitats i Associacions, Gemma Vilarasau,  a més de l’assistència de la vicepresidenta Estefania Rufach i la diputada Mercè Carulla.

Coincidint que en la jornada d’avui, 19 de febrer, es celebra el Dia Internacional contra la LGTBI fòbia a l’esport, des de la Diputació de Lleida s’ha volgut impulsar una campanya per donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ, fomentant el respecte cap a la diversitat sexual i afectiva en la societat i en especial en el món de l’esport. De tothom és conegut que l’esport és un àmbit que genera debat constantment, a diari, és per això que es necessiten crear espais segurs on aquesta diversitat sexual i de gènere pugui expressar-se.

Aquesta campanya ha estat promoguda des de l’àrea d’Igualtat, encapçalada per Helena Martínez, i per l’Assessora de Relacions amb entitats i Associacions, Gemma Vilarasau. La campanya s’inicia amb la presentació d’un espot publicitari realitzat amb la col·laboració de diferents clubs de diferents disciplines esportives, entre els quals hi ha el Club d’Handbol Pardinyes, el Sedis Bàsquet, el Club Llista Blava, l’AEM, el CB Pardinyes, Balàfia Volei, CB Lleida, Rugby INEFC, Força Lleida, CF Pardinyes, CF Cervera o CP Vila sana. En aquest sentit, Martínez ha explicat que es van escollir equips que juguessin a les màximes categories per tenir més rellevància i impacte entre els practicants, ja que són els referents per les categories inferiors. Aquests clubs disposaran d’uns cordons amb la bandera LGTBIQ que es posaran en els partits que es disputin posteriorment.

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat que aquest reconeixement d’igualtat que semblava que s’havia guanyat per sempre, sembla que s’estigui perdent perquè hi ha algú que vol dir a la gent com ha de viure políticament i sexual, “i això no és de rebut”. Per això, campanyes com #guanyemlapartida per recordar que “ha costat molt arribar a tenir aquests drets reconeguts i a tenir la llibertat que tenim i els drets a poder decidir sobre el propi cos”. Talarn ha afegit que aquest vídeo promocional ha de servir per sensibilitzar respecte a la igualtat de gènere entre les persones, no només en l’àmbit de l’esport, sinó en tots els sectors.

D’altra banda, el dia 1 de març es llegirà un manifest a l’INEF Lleida coincidint amb la celebració de dos partits de rugbi de l’INEF, un masculí i un femení, contra el Club Esportiu Universitari (CEU) de Barcelona. Aquests mateixos equips també disposaran d’uns cordons amb la bandera LGTBIQ amb els que jugaran els partits que es disputin properament.

Mireia Mata ha recordat que l’esport són valors i aquests s’han de compartir, perquè cal posar per davant de tot la defensa del dret a estimar com es vulgui. Per això ha fet una defensa enèrgica de dates com la d’aquest dimecres amb la celebració del Dia Internacional, i s’ha felicitat per la creació de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació amb la que ja han començat a treballar. Al mateix temps, ha recordat la necessitat de seguir treballant per fer més efectiva encara la Llei 11/2014 sobre el dret de les persones LGTBI.

La Diputació de Lleida mitjançant la seva àrea d’igualtat treballa per la transversalització de gènere i l’aplicació de la perspectiva de gènere en tots els àmbits i espais de la institució.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.