Linyola convida als seus veïns a col·laborar amb la brigada municipal per reivindicar que el 12-O “no hi ha res a celebrar”

Diversos veïns de Linyola s’han unit aquest dimecres a les tasques de manteniment que habitualment duu a terme la brigada municipal. Una feina de voluntariat que, entre d’altres, ha consistit en renovar part del mobiliari urbà i que han fet per reivindicar que el Dia de la Hispanitat no ha de ser festiu, considerant que és una celebració que no els identifica.

I així ho ha decidit també un 90 per cent dels treballadors de l’ajuntament de la localitat, que ha obert les seves portes com un dia qualsevol. A diferència del de Badalona, no han rebut cap notificació judicial que ho impedís i el seu alcalde, Àlex Mases, ha volgut deixar clar que aquest tipus de reaccions solen provocar un efecte contrari.

A banda de Linyola, altres ajuntaments de la comarca com ara Bellvís, Bell-lloc d’Urgell i Torregrossa també han obert. Mentre, a Mollerussa el consistori ha autoritzat la celebració del mercat setmanal, encara que no totes les parades han decidit instal·lar-s’hi i l’activitat ha estat a mig gas en alguns moments del matí.

Tot plegat, ha coincidit en una jornada en la que la ciutat també ha acollit els actes de la festivitat del Pilar que la casa regional d’Aragó porta duent a terme des de fa prop de 30 anys i que han estat amenitzats per l’Associació Folklòrica Estirpe de Agonía.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.