Mollerussa aposta per un sistema de reg intel·ligent que podria estalviar fins a un 40% d’aigua

Mollerussa implantarà un sistema de reg intel·ligent i autònom que ha permès l’estalvi de fins a un 40% de l’aigua que s’utilitza en aquest sentit a les zones rurals. Això és possible gràcies a la capacitat de la unitat per decidir de manera automàtica si és necessari encendre o tancar les vàlvules del sistema de reg en funció del nivell d’humitat que presenta la gespa i la velocitat del vent en aquell moment. Una informació que rep a través de diferents sensors climàtics incorporats en uns mòduls sense fils soterrats que envien les dades recopilades a un coordinador central que dirigeix el programa de reg, i que ja s’ha instal·lat a l’edifici Sant Jordi.

Aquest projecte es desplegarà en una primera fase de proves a l’avinguda del Canal, al Parc Municipal i a les zones verdes que envolten les piscines municipals, i ha estat creat per l’empresa Sistemes Electrònics Progrés ubicada al Palau d’Anglesola amb la voluntat d’establir un sistema de reg eficient també a la zona urbana.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Mollerussa planteja una alternativa a l’actual sistema de reg semiautomàtic del municipi, i al mateix temps segueix apostant per diferenciar i realçar la ciutat a través de la branca de l’smartcity.

Aquest projecte pilot, el cinquè que acull la ciutat de Mollerussa, també permetria al consistori avaluar i certificar qualsevol incidència climatològica que pugui afectar el municipi. I per altra banda, servirà a l’empresa dissenyadora del projecte per testejar els rangs de cobertura dels mòduls fora de l’àmbit rural i veure’n si és viable el seu desplegament en zones urbanes.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.