Uns 150 caganers de la col·lecció privada de Jordi Serrate a la Sala d’Exposicions del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa

La figura clau del pessebre català, el caganer, té els seus inicis en el segle XVIII. Avui, segles després, a la sala d’exposicions del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa, s’ha obert una exposició dedicada a aquesta figura on s’hi poden trobar uns 150 caganers de la col·lecció privada de Jordi Serrate. Aquesta exposició explica la història i l’evolució del personatge al llarg dels anys, d’on sorgeix la iconografia, com neix la dona caganera i com el caganer arriba a convertir-se en una peça clau del pessebre català inclús fent burla dels personatges i persones més importants del nostre país reforçant la dita “Caga el Rei i Caga el Papa. I de cagar ningú se n’escapa”.

A l’exposició s’hi poden trobar peces de tot tipus, des del clàssic caganer amb barretina i pipa, els reis mags, Artur Mas, Buenafuente, i fins a l’última adquisició de Serrate com és el Postucaganer.

L’exposició, que es va inaugurar el dimecres a les 8 de la tarda, es podrà visitar fins el 29 de desembre de 6 a 9 del vespre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.