‘1món.cat’ viu aquest dissabte l’estrena de Mollerussa com a Capital de la Sardana

El Monument de la Sardana de Mollerussa, on es van presentar els actes de la capitalitat.

‘1món.cat’, el magazín de les televisions locals, reprèn la ruta aquest dissabte amb una destinació, Mollerussa, escollida Capital de la Sardana 2016. Des del Teatre L’Amistat, i en directe per tot Catalunya, el programa viurà la proclamació d’aquest títol per part de la ciutat, amb entrevistes, actuacions en directe i moltes coses més. Tot plegat, gràcies a la feina conjunta de Mollerussa Televisió i La Xarxa.

De 16h a 18h, Albert Lijarcio i Pere Puig ens aproparan l’ambient de la celebració, així com les activitats previstes. Serà en conversa amb l’alcalde, Marc Solsona, i algunes entitats locals, que ens explicaran què representa per Mollerussa la capitalitat de la sardana.

També escoltarem veus del món sardanista, com les de Mercè París, presidenta de l’Agrupació Sardanista Mollerussa i Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya.

La música és un ingredient indispensable en el ball de la sardana. Per això el programa parlarà amb el músic Joan Farreny, director de la Cobla Mollerussa, que interpretarà la sardana ‘Mollerussa Capital de la Sardana 2016’, que s’estrena aquest dissabte.

No hi faltaran les actuacions en directe. Així, veurem tocar la Cobla Jovenívola i la Colla Estol-Espígol d’Agramunt i l’Orfeó Renaixença. El Casal l’Arreu, per la seva banda, farà desfilar la colla gegantera i els grallers.

Tots aquests continguts s’alternaran amb connexions en directe amb altres punts del país. És el cas de Girona, amb motiu de la final del torneig de robòtica First Lego League, i Ripoll, on s’estarà celebrant la Fira de les 40 hores.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.