2.000 persones coneixen les innovacions del sector agroalimentari en la 23a Jornada Fructícola de Mollerussa

Al voltant de 1.800 productors d’arreu de Catalunya i d’altres punts de l’Estat participen des d’aquest dimecres fins aquest dijous en la 23a Jornada Fructícola de Mollerussa, que ha estat inaugurada per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, la qual ha visitat una part dels 90 estands d’expositors que presenten les seves novetats en la cita, acompanyada pel tinent d’alcalde de Mollerussa, Xavier Roure, i pel director general de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries), Josep Usall.

Qui ha destacat que a banda de les xerrades sobre els avenços tècnics en el sector, en l’edició d’enguany es portaran a terme 14 demostracions de camp, s’abordaran temes com les malalties que afecten els fruiters, la producció ecològica o la formació dels arbres, i es presentaran les novetats varietals.

Un dels conferenciants d’aquest any, és el professor italià de la Washington State University, Stefano Musacchi, qui ha explicat que Washington és la terra dels Estats Units amb la major producció de pomes i peres, arribant a generar més de tres milions de pomes “d’alta qualitat”. El professor també destacat la creació per part del seu centre universitari d’una nova varietat de poma de color vermell i cruixent.

Per altra banda, la consellera d’Agricultura ha destacat la necessitat de potenciar jornades com aquesta, i ha anunciat que al novembre començarà a planificar la campanya de la fruita per evitar les “problemàtiques de sempre”.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.