71 regidors de JuntsxCat i 66 d’ERC vertebraran la política municipal al Pla d’Urgell

Captura

Un total de 150 regidors dibuixaran la política municipal al Pla d’Urgell durant els pròxims quatre anys. Aquest dissabte dia 15 (o el dia 5 de juliol en cas de recurs contenciós) se celebrarà el ple constitutiu dels setze ajuntaments de la comarca on s’hi distribuiran 71 regidors de Junts per Catalunya, 66 d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), 4 del Partit Socialista de Catalunya (PSC), 1 del Partit Popular (PP), i també 2 de la Federació d’Independents de Catalunya (FIC) i 6 d’Endavant Vilanova (EV), dues candidatures sense lligam a cap partit polític.

Pel que fa a la formació amb més representants, Junts per Catalunya, manté Mollerussa com el seu bastió amb un total de 9 edils dirigits per Marc Solsona, que revalida la majoria absoluta per tercer cop consecutiu en uns comicis municipals. Així mateix, Bell-lloc d’Urgell, Golmés i Sidamon seran les altres tres localitats on els demòcrates disposaran de més representants. Concretament governaran amb 6 regidors a cadascun dels tres respectius consistoris.

00044.MTS.Imagen fija001 (2)

Respecte a ERC iniciarà la nova legislatura amb 66 regidors a la comarca. Els republicans governaran amb autoritat a Torregrossa (9 regidors) i també seguiran fent-ho a Bellvís (8). Així mateix, mantenen l’alcaldia de Linyola (7) i sumaran dos regidors més a la capital del Pla d’Urgell per passar a tenir-ne 5, una xifra històrica.

El PSC disposarà de quatre regidors a tota la comarca després de conservar els 2 amb què compta a Torregrossa i també a Mollerussa. En aquest sentit, el Partit Popular només tindrà un representant al Pla d’Urgell, serà Joan Simeón al consistori de la capital del Pla d’Urgell.

D’altra banda, l’Ajuntament del Palau d’Anglesola comptarà amb dos regidors pertanyents al FIC, i la casa de la vila de Vilanova de Bellpuig serà governada pels 6 edils de la candidatura Endavant Vilanova, la qual no està vinculada a cap partit polític.


Informa: I. Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.