A punt d’iniciar-se l’enderroc del Grup Sant Isidori de Mollerussa

GRUP SANT ISIDORI. ACTA REPLANTEIG

Aquest dimecres s’ha signat l’acte de replanteig i a finals de la pròxima setmana s’inicien els treballs d’obra previs a la demolició del Bloc A

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat el procés d’enderroc del Grup d’habitatges Sant Isidori de Mollerussa. Aquest dimecres al matí s’ha signat l’acte de replanteig que dóna el tret de sortida a les obres d’enderroc, que han estat adjudicades a l’empresa Garcia Reyes, SA, per un import de 74.819,99 euros (IVA exclòs) i un termini d’execució de 5 mesos.

Els Bloc A consta de 40 habitatges, va ser declarat en ruïna el mes de novembre de 2018 i es troba buit d’ocupants des de l’agost de 2019. Un cop ja s’han realitzat els treballs previs de trasllat de subministres, els propers dies es procedirà al tancat perimetral de seguretat, el buidatge dels habitatges i elements de façana i patis, per a que finalment hi puguin accedir les màquines per enderrocar el bloc.

El conjunt està integrat per 4 blocs de 40 habitatges cadascun, promoguts durant els anys 50, que es troben en molt mal estat de conservació. L’INCASÒL, juntament amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i l’Ajuntament de Mollerussa, està duent a terme el procés de declaració de ruïna, enderroc i desallotjament d’aquests 160 habitatges. El cost total estimat del procés d’enderroc superarà els 400.000 euros.

L’INCASÒL és el promotor de l’actuació, mentre que els serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, per encomana de l’Ajuntament de Mollerussa, són els responsables de la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres.

Pel que fa als blocs restants, l’INCASÒL preveu licitar les obres d’enderroc del Bloc C durant el primer trimestre del 2021, declarat en ruïna el juny de 2019 i buit d’ocupants des de l’abril de 2020. Els blocs B i D, de 40 habitatges cadascun, han estat declarats en ruïna el passat 27 d’octubre de 2020 i actualment s’està gestionant el seu desallotjament.

Paral·lelament i com a part de procés, l’administració està treballant per a garantir el reallotjament d’aquelles famílies del grup vulnerables, per motius exclusivament de risc d’exclusió residencial. Cal tenir present que els blocs del grup són propietat de privats i la declaració de ruïna no genera el dret de reallotjament dels ocupants previst a la normativa urbanística a càrrec de l’administració.

Per portar a terme aquest reallotjament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) continua mobilitzant habitatges de lloguer adquirits mitjançant tempteig, al mateix municipi. Fins al moment, del total de 85 famílies ja s’han reallotjat 57 i es preveu que ens propers mesos es trobi allotjament per a 28 famílies més.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.