A punt el projecte per remodelar el nou recinte firal de cara al 150è aniversari de la Fira de Sant Josep

Les millores compten amb un pressupost de 316.000 euros i consistiran adequar el pàrquing del pavelló per concentrar la maquinària agrícola

L’Ajuntament té previst aprovar en el Ple extraordinari de demà  el projecte per remodelar el recinte firal amb l’objectiu de tenir-lo a punt de cara a la celebració del 150è aniversari de la Fira de Sant Josep. Les millores previstes compten amb un pressupost de 316.000 euros i consisteixen en adequar el pàrquing del Pavelló Firal per concentrar-hi l’espai expositiu destinat al saló del tractor i a la reubicació d’un sector de maquinària agrícola. Ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha remarcat que “es tracta d’una obra necessària que marca un punt i a part en la remodelació del recinte firal”.

Solsona ha concretat que s’ha demanat ajuda a la Generalitat per poder fer front a aquesta adequació perquè pugui ser efectiva el 2023, ja que es vol aprofitar la celebració de l’efemèride per donar impuls al certamen potenciant-ne la professionalització. Així mateix, ha indicat que la remodelació del recinte també implicarà l’arranjament de la zona on està previst ubicar les atraccions lúdiques que acompanyen la fira, un arranjament que està pressupostat en prop de 65.000 euros, cosa que significa una inversió directa de 400.000 euros en total.

L’alcalde ha explicat que aquest serà un dels punts de l’ordre del dia del Ple en el qual també es debatrà el pressupost municipal de cara al 2023 que ascendeix a 16.837.433 euros, una xifra que suposa un 8% més que en l’anterior exercici. En concret, el pressupost contempla una partida de 1,9 M€ a inversions, dels quals 650.000 euros provenen de fons propis i 1,3 M€ de subvencions. Entre les actuacions previstes destaca l’adequació per a Serveis Socials de les oficines de la que fou La Caixa (225.000 €), l’ampliació del cementiri (30.000 €), la millora del clavegueram del carrer del Nord (94.000 €), les obres d’habilitació de l’Institut d’Emprenedoria (300.000 €), l’arranjament del recinte firal (317.000 €) o l’adequació de Cal Duch per transformar-lo en un espai juvenil i dinàmic (90.000€) i de Cal Castelló per adaptar-lo a les necessitats del centre residencial que es preveu construir (60.000 €), entre altres actuacions com la compra d’arbrat i de maquinària i utillatge per a parcs i jardins.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.