Absolen l’acusat de violar una coneguda embarassada a Miralcamp perquè la declaració de la víctima va ser “ambigua”

Al judici, l’home i la dona es van culpar mútuament d’actuar per “venjar-se” de les famílies respectives

 L’Audiència de Lleida ha absolt l’home acusat de violar una coneguda embarassada a Miralcamp (Pla d’Urgell), el 2019, perquè el relat de la víctima al judici, segons recull la sentència, va ser “substancialment diferent” a la declaració feta al jutjat d’instrucció. També conclouen que el testimoni de la dona el dia del judici va ser “ambigu” i “totalment mancat de detalls”. A la vista, tant l’acusat com la víctima es van culpar mútuament d’actuar per “venjar-se” de les famílies respectives. La fiscalia demanava que s’imposessin a l’home 15 anys de presó per un delicte d’agressió sexual però la sala, finalment, ha considerat que els fets no han quedat provats.

Segons va denunciar la dona, l’acusat la va segrestar a Arbeca (Garrigues), quan sortia a llençar les escombraries, el 7 de febrer de 2019, i que, amb l’ajuda de dos homes més que no van poder ser identificats, la va introduir en un cotxe, la va dur fins a Miralcamp (Pla d’Urgell) i la va violar. Tot i que l’agressor duia la cara tapada amb un tapaboques, la dona va dir que el va poder identificar perquè li va aconseguir abaixar.

La dona també va explicar al judici, el 10 de febrer, que el seu marit va ser condemnat per assetjar la dona de l’acusat i que en sortir del judici, l’acusat li va dir que “això no quedaria així”. L’acusat, en canvi, va assegurar que l’acusació era una venjança cap a ell perquè al marit de la víctima li havien imposat una ordre d’allunyament vers la dona de l’acusat, amb qui mantindria una relació extramatrimonial.

Durant la declaració al judici, la dona no va saber concretar si la violació es va arribar a consumar. Aquesta “ambigüitat”, juntament amb l’informe dels Mossos d’Esquadra en què es concloïa que després de prendre-li declaració, no donaven “prou credibilitat” als fets relatats per la víctima “per alguns detalls”, ha dut a l’Audiència de Lleida a emetre una sentència absolutòria.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.