Accions reivindicatives al carrer per commemorar el 8-M en diferents municipis del Pla d’Urgell

Mollerussa distribueix mans de color lila per reivindicar drets com l’avortament lliure i al Palau d’Anglesola pinten un mural en homenatge a totes les dones del poble

A través d’un conjunt de mans de color lila sota el lema “No me’l trepitgis”, Mollerussa ha reivindicat drets per a les dones com per exemple a avortar lliurement o a disposar d’un treball digne. Aquesta acció ha acompanyat l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional de les Dones al municipi, en el qual s’ha instat a lluitar contra la desigualtat de gènere després d’un any on s’afirma que la pandèmia ha agreujat els casos de discriminació.

L’acte ha estat promogut des de l’Ajuntament de Mollerussa i l’Associació Albada i ha comptat amb la lectura del manifest institucional mentre que pel que fa a l’acció d’art urbà ha estat impulsada pel Casal Popular l’Arreu. Tot plegat ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament amb una setantena d’assistents.

Altres municipis del Pla d’Urgell també han dut a terme accions reivindicatives aquest 8-M. És el cas del Palau d’Anglesola, on l’artista Peon Prisamata ha començat a pintar un mural en homenatge a totes les dones del poble. Una acció oberta a la participació d’infants i veïns.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.