Acord entre PDeCAT i PSC a Mollerussa per al pressupost 2021

acord pressussupot amb PSC 1 (1)

  • El pacte suposa crear una macroàrea econòmica que inclogui Fira de Mollerussa i el nou Institut d’Emprenedoria i Innovació als pavellons firals

El nou Institut d’Emprenedoria i Innovació, que té previst impulsar l’Ajuntament de Mollerussa de cara a enguany i que compta amb una dotació pressupostària de 200.000 euros, estarà ubicat als Pavellons Firals i s’integrarà en una macroàrea econòmica en la qual també estarà integrat el Patronat Fira de Mollerussa. Aquest és l’acord polític al qual han arribat l’equip de govern i el grup municipal del PSC, que ha assegurat així el seu vot a favor del pressupost del 2021 que està previst debatre en el Ple ordinari de demà dimecres.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que l’acord amb el PSC pivota en la creació d’aquesta macroàrea de promoció econòmica que permeti concentrar l’activitat logística als Pavellons Firals amb espais de coworking i un viver d’empreses, recuperant així diferents projectes on ja s’havia planificat una reconversió d’aquest espai.  En aquest sentit ha dit que volem “tenir 365 dies a l’any de fira i així muscular el patronat per tenir més viabilitat”.  Solsona, que ha indicat que la partida de 200.000 euros permetrà redefinir el projecte per adequar el pavelló, ha dit que es tracta “d’un projecte de ciutat obert a altres consensos, però que l’acord polític el prenen amb el PSC”.

Per la seva part, el portaveu del grup municipal del PSC, Joel Bastons, qui ha agraït la predisposició de l’equip de govern, ha assegurat que “per nosaltres era un projecte ambiciós que creiem que la ciutat necessita per ajudar a emprenedors, comerciants i indústria”. “A Mollerussa sempre hem estat pioners en comerç, en certàmens i industrialment hem estat referents i crec que necessitem tenir un projecte com aquest”, ha assegurat. “Creiem que és l’any per fer-ho i a vegades instal·lar-nos al no pel no, no serveix, i en aquest cas podem ser útils a la ciutadania a través d’aquest projecte”, ha conclòs.

La partida per a definir el projecte del nou Institut d’Emprenedoria i Innovació està inclosa en el pressupost previst per al 2021 i que ascendeix a un total de 15,3 milions d’euros, una xifra que suposa un 8% més que en l’anterior exercici. En aquest pressupost destaca el capítol d’inversió al qual s’ha destinat 1M€, ja que inclou entre les partides dues actuacions que s’emmarquen en el PUOSC i que són l’adequació de la piscina coberta per un import de 267.101 euros i el sanejament de la plaça de l’Estació i del carrer Urgell que puja a 90.000 euros així com també l’ampliació de l’Oficina Jove amb l’edifici de l’antiga estació d’autobusos, una ampliació que entra al Pla de Barris i que està fixada en 71.000 euros.

Creació de noves places de personal, entre elles la d’arquitecte municipal

A banda de la partida d’inversió, Solsona s’ha referit també al Capítol 1 del pressupost el que fa referencia a les despeses de personal i que ascendeix a 5,8M€, un 0,8% més que l’any anterior. En aquest sentit, ha indicat que en aquest capítol s’ha buscat fer una redifinició organitzativa que no provoca cap excés d’increment i que preveu la recuperació d’una plaça d’arquitecte municipal, que s’havia tingut fa 11 anys, la d’un educador/a social, la d’un tècnic/a de Joventut i la d’un peó per a la brigada que es faci càrrec del servei de recollida d’animals en via pública.

L’alcalde també s’ha referit al capítol 2 del pressupost, el referit a despesa corrent que es dota amb 6,8M€, una xifra que suposa un increment del 4,9%. En aquest sentit, ha explicat que aquest increment es basa, principalment, en la incorporació de la partida referida al Reactivem de 232.000 euros i els 200.000 euros de l’Institut d’Emprenedoria i Innovació. Ha afegit que s’ha fet un esforç de contenció fruit de la redifinició de les 257 partides que té aquest capítol, un 30% de les quals s’han reduït sumant 650.000 euros de menys. Així mateix, també ha explicat que s’ha incrementat en més de 50.000 euros les partides destinades a neteja a conseqüència de la Covid-19.

reforma oficina jove

  • L’Ajuntament presenta el II Pla d’Infància i Adolescència que té el lleure i la participació com dos dels 9 eixos bàsics  
  • S’inicien les obres d’adequació de l’antiga estació d’autobusos que permetran ampliar l’Oficina Jove per millorar l’oferta de serveis

L’Ajuntament de Mollerussa té previst portar a l’aprovació del Ple ordinari, previst per demà a les 9 del vespre i que serà retransmès pel canal municipal de Youtube, el II Pla Local d’Infància i Adolescència que consta de 9 eixos estratègics amb un total de 60 objectius a complir.  Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de les regidores d’Ensenyament, Dolors Bargalló, i de Joventut, Raquel Pueyo, ja que, tot i ser un pla elaborat des de la regidoria d’Acció Social, Ciutadania i Infància dins la candidatura de Mollerussa com a Ciutat Amiga de la Infància per Unicef, compta amb el suport de la resta de regidories i és un pla interdepartamental que té un pressupost estimat de 450.000 euros, fruit de la suma de totes les activitats destinades a aquest col·lectiu.

L’alcalde ha explicat que el pla, que té el foment del lleure i la participació com dos dels 9 eixos principals,  posa el focus en implementar estratègies per millorar els espais d’oci, en fer campanyes per l’ús cívic de la ciutat potenciant l’associacionisme i el voluntariat i fa una aposta ferma per a la participació promovent la creació d’un Consell de Participació Infantil que complementi el Consell de Participació Adolescent, ja existent. El pla també incideix en vetllar per la protecció dels més vulnerables i per afavorir una ciutat inclusiva pels infants i pels joves amb diversitat funcional.

La presentació de les línies bàsiques del pla s’ha fet a les dependències de l’Oficina Jove, on ja han començat les obres d’adequació de l’espai de l’antiga estació d’autobusos per tal d’ampliar les dependències de l’espai cívic  i millorar l’oferta de serveis. L’Ajuntament ha adjudicat les obres de la primera fase a l’empresa local Refrigeració Miquel Garcia, S.L. per un import de 54.306,78 euros.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.