Acudam acull la presentació de Refem Associació al Pla d’Urgell

En el marc de la valoració del calendari solidari

El calendari solidari ACUDAM en l’edició de l’any 2021 destinava els diners de la seva venda a la mateixa entitat i una part d’aquestes també es destinava a Refem Associació, que atén i ofereix habitatge a dones en situació d’urgència. Pel que fa al resultat de l’edició d’aquest any per a l’associació del Pla d’Urgell, entre els patrocinadors i les vendes del calendari, s’ha obtingut  un resultat favorable de 2.260 euros.

La presidenta de l’ACUDAM Angelina Roure ha destacat que enguany s’ha aconseguit recaptar la meitat dels fons respecte a anys anteriors, un fet que s’atribueix als estralls provocats per la pandèmia com les restriccions que van patir els comerços i la restauració del territori a finals de l’any 2020 i principis del 2021, punts de venda del calendari solidari. Mari Borràs i Jaime Martínez, participants del calendari han fet entrega d’un xec per valor de 500 € a Refem Associació, recollit per la seva presidenta, Adriana Ruiz.

L’acte de valoració de les vendes del calendari ha continuat amb la presentació i explicació de la tasca social que desenvolupa Refem Associació. Adriana Ruiz ha estat l’encarregada d’explicar el seu funcionament i dels diferents serveis que ofereix l’associació. Refem neix l’any 2017 amb la finalitat de donar resposta a l’atenció i acollida de dones amb o sense els seus fills i filles en situació d’urgència,  com poden ser dones víctimes de la violència de gènere. És l’única entitat de tot el territori lleidatà que té aquesta finalitat social i de les poques de Catalunya.

Actualment l’entitat lleidatana disposa de 4 pisos d’acollida per a dones i nens. Des de l’any 2018 ha acollit més de 400 persones. Les dones que accedeixen als serveis d’atenció i acollida d’urgència de Refem ho fan a través de les derivacions  realitzades pels cossos i forces de seguretat, o per la  derivació dels serveis socials corresponents. L’associació atén de forma exclusiva dones en situació d’emergència (mares i fills/es) de Lleida i també de tot el territori català. Les persones ateses a l’entitat poden estar en el servei d’acollida fins a un màxim de 3 o 4 mesos, posteriorment les persones ateses poden accedir a un recurs d’acollida de llarga estada gestionat pels  diferents  serveis socials de les administracions.

Fins ara l’entitat lleidatana no havia realitzat cap acte informatiu a comarques, la seva presidenta ha destacat que estan iniciant tot un seguit d’actuacions que tenen per finalitat donar més visibilitat a l’entitat i difondre la seva tasca arreu del territori.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.