ACUDAM es manifestarà a Barcelona per evitar la pèrdua de llocs de treball al seu CET

Els 64 treballadors del CET (Centre Especial de Treball) de l’ACUDAM podrien perdre el seu lloc de treball, si les administracions no presten les ajudes econòmiques necessàries per evitar el col·lapse econòmic dels CET’s pertanyents a les entitats que treballen amb discapacitats. Aquesta situació límit ve donada per la recent pujada de l’SMI (Salari Mínim Interprofessional), i les retallades i la congelació de les ajudes en els darrers 10 anys al sector.

Per aquest motiu, representants de l’ACUDAM participaran en una gran mobilització de totes les entitats afectades el pròxim dia 28 de febrer a Barcelona, on una de les principals demandes serà que l’Administració financi el 75% de l’SMI actual.

Un dels treballadors del CET de l’ACUDAM és en Gerard Andorrà, qui porta treballant-hi 21 anys. Andorrà demana la implicació de les institucions en un afer que no solament afecta els empleats sinó també a les seves famílies.

Aquesta situació també afecta els onze CET’s de la província de Lleida que aglutinen un total de 650 treballadors, on el 10% pertanyen a l’ACUDAM. Així mateix, 144 treballadors es beneficien de l’entitat del Pla d’Urgell, que també engloba 118 professionals que donen suport i fomenten la inserció laboral. Per aquest motiu, aquestes denuncien que la pèrdua dels llocs de treball també atemptaria contra la dignitat dels empleats i als seu dret laboral.

Cal afegir que a Catalunya són més de 9.000 les persones que treballen en Centres Especials de Treball.


Informa: Ignasi Gómez

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.