ACUDAM i Windown tracen les primeres pinzellades per a la inclusió social al mural del 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

Una persona cega, acompanyada d’altres amb diferents discapacitats, han traçat aquest dimecres les primeres pinzellades per a la inclusió social, sobre el mural que presidirà l’entrada al 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya que tindrà lloc de l’1 al 14 d’abril al Teatre L’Amistat de Mollerussa.

I es que enguany, l’elaboració de l’obra serveix per treballar la inclusió social a través de la vessant artística d’una vintena d’ajudants de les entitats d’ACUDAM de Mollerussa, i de Windown de Sant Cugat del Vallès, que treballa amb persones amb Síndrome de Down. La seva tasca artística ha estat acompanyada per l’ideòleg de l’obra, Gusti, qui ja va pintar un primer mural per al saló l’any 2015.

En la confecció del mural, que mesura 32 metres d’amplada per 9 d’alçada, també hi participa la il·lustradora Inge Nouws i diversos alumnes de disseny de l’Escola Massana. Una iniciativa que espera intercanviar sinèrgies entre tots els participants i que permetrà visualitzar el procés artístic i social que engloba un cop finalitzi.

Cal afegir, que a banda de Gusti, la il·lustradora Cristina Losantos i els escriptors Pep Molist, Alegria Julià, Muriel Villanueva, Jordi Flock i Ivan Ledesma passaran pel Saló del Llibre d’enguany per explicar la seva experiència a l’alumnat dels diferents centres escolars que el visitin.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.