ACUDAM Mollerussa se situa com a líder en producció de cortines amb una facturació anual de 2,5 MEUR

El Centre Especial de Treball ocupa 75 persones amb discapacitat i distribueixen a tota la península i el sud de França

El Centre Especial de Treball (CET) ACUDAM s’ha situat líder a Catalunya pel que fa a la producció i venda de cortines per a portes i finestres. Enguany s’espera assolir una facturació de 2,5 MEUR i arribar a distribuir 73.000 cortines, de les quals 18.000 són fetes per encàrrec i a mida segons les necessitats del client. A les naus de producció ubicades al polígon de Vila-sana, hi ha ocupades 75 persones amb discapacitat però durant tot l’any s’arriba a una plantilla de 135 persones comptant-hi els monitors. A més, a l’estiu, a causa de l’augment de la demanda, hi ha un reforç de contractació. Des de l’entitat, destaquen el “valor afegit” del seu producte que cada cop és més “apreciat” per la tasca solidària que hi ha al darrera.
El comercial d’ACUDAM, Joan Manel Arisa, ha explicat que les cortines que fabriquen es comercialitzen als més de 1.300 punts de venda que tenen repartits arreu de l’Estat, en botigues com ferreteries, cistelleries o altres especialitzades. A més a més, també venen a través de grans centres comercials d’Espanya i Portugal. L’any passat van facturar per valor de 2,5 MEUR i enguany es preveu repetir o augmentar la xifra ja que fins al juny han registrat un increment d’un 35% de facturació respecte a l’any anterior. Això es deu, segons Arisa, al fet que l’any passat hi va haver mesos amb moltes botigues tancades pel confinament.

Segons Arisa, els punts forts del seu èxit són l’ampli ventall de productes amb diferents tipologies de cortines segons la necessitat del client, però també la capacitat de producció i la rapidesa ja que assegura que poden subministrar encàrrecs en 24 hores. Tot plegat amb el que suposa el “valor afegit” d’un producte elaborat principalment per persones amb discapacitat intel·lectual, de manera que hi ha una vessant social i solidària al darrera.

La responsable de la secció cortines, Glòria Xifré, ha destacat que actualment es troben en la “cresta de la producció” de cortines, que comença a l’abril i s’allarga fins al setembre. En aquesta secció concreta hi ha ara 40 persones que treballen en dos torns. I es que segons Xifré, quan comença a fer calor i la gent obre portes i finestres de casa comencen a entrar insectes. És aleshores quan arrenca el “boom” de la producció amb encàrrecs de gent que vol posar una cortina a casa d’un dia per l’altre. Sortosament, segons Xifré, fer una cortina “és fàcil” per a ells i amb la matèria primera aviat la tenen enllestida segons models com pot ser el de “canonet”, plàstic, o metall.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.