ACUDAM presenta un pla de xoc per fer front a la crisi que pateix el sector

IMG_3402

  • Aquest pla s’ha fet públic durant el transcurs de l’Assemblea General  de l’entitat celebrada avui dijous 28 de març a la seu de l’entitat social a Mollerussa.  

Jordi Morillas, gerent de l’ACUDAM, ha presentat el pla de gestió de 2019 el qual estableix  les accions a seguir per poder fer front als reptes que l’entorn depara a l’organització i revertir l’actual situació econòmica.

La situació econòmica del sector s’ha vist agreujada principalment per dues situacions. La primera, per la no solució de l’impacte de la pujada del 22,3% de l’SMI, que afecta singularment en els Centres Especials de Treball (CETs) d’especial dificultat. I la segona, per l’anomenada “dècada oblidada”, on aquests darrers deu anys un seguit d’esdeveniments han incidit de forma molt negativa en el sector, com la congelació de les tarifes dels concerts que afecten especialment als diferents serveis d’ocupacional i als diferents serveis residencials, entorn globalitzat, l’increment de l’IPC a Catalunya d’un 15,9% i més factors que asfixien les entitats sense ànim de lucre que gestionen serveis d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual.

IMG_3384

La manca de solucions  del  Govern d’Espanya i del Govern de la Generalitat continua posant en perill la viabilitat del CETs de Catalunya. Cal tenir en compte que un CET sense ànim de lucre no només crea llocs de treball estables, sinó que la seva missió i funció social és acompanyar projectes de vida, contribuint a vertebrar el teixit social i econòmic al seu territori d’influència.

Durant el transcurs de l’assemblea s’han fet públiques les dades més rellevants del 2018; ACUDAM aglutina a 450 associats/des i es beneficien dels  seus serveis 150 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. L’any 2018 ha estat especialment dificultós, amb una davallada del 10% dels ingressos respecte l’any anterior, arribant als 9.717.876,55€, fet que ha ocasionat unes pèrdues per a l’any 2018 de 206.995,62€.

IMG_3375

Per altra part, Rosa Morera, Directora Tècnica de l’Àrea d’Atenció a les Persones ha destacat a als assistents/es el naixement del projecte “Art d’Inclusió” que en breu es farà públic a la ciutadania. En aquest projecte hi participen diferents usuaris del Servei de Teràpia Ocupacional de l’entitat que a partir de les seves competències individuals i motivació, es posa en marxa un projecte basat en la creativitat a partir reciclatge, la recuperació de mobles, i la creació d’objectes de fusta.

IMG_3360

Finalment, s’ha renovat cinc càrrecs de la junta directiva tal i com està previst en els estatus de l’associació. L’actual composició de la junta es pot consultar al web www.acudam.org


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.