ACUDAM, primera entitat d’Allem i segona a Lleida en posar en marxa el Pla d’Igualtat de l’entitat

PLA-D_IGUALTAT-D_OPORTUNITATS-HOMES_DONES_ACUDAM-1

El Pla d’Igualtat d’ACUDAM ha estat registrat i acceptat al Registre de Plans d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya amb n* PI-REG-157-2018. Convertint-la en la primera entitat d’ALLEM en fer-ho. Alhora, també es converteix en la segona entitat o empresa de la demarcació de Lleida en registrar-lo  i que sigui acceptat per la Generalitat.

Un cop presentat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat,  i revisat tots els requisits, el passat 11 de maig va entra a formar part del Registre de Plans d’Igualtat.

ACUDAM el 2016 va dissenyar “El Pla d’Igualtat” de l’entitat el qual té com a finalitat la incorporació, promoció i plena normalització de les dones en l’àmbit laboral i aprofitar les potencialitats del conjunt de la plantilla independentment del seu sexe. Posteriorment també ha creat el Pla d’Acció per a la Incorporació de mesures d’Igualtat.

Aspectes com la responsabilitat social, la igualtat en l’accés laboral, la valoració no discriminatòria dels llocs de treball, la prevenció de l’assetjament sexual, l’ús no sexista del llenguatge, la conciliació de la vida familiar amb la vida laboral, i tot allò que afecta la igualtat entre homes i dones podrà ser abordat per l’ACUDAM amb més eficàcia a partir de la implementació d’aquest pla.

Es destaca que l’aposta de les empreses per la nova cultura de gestió basada en criteris ètics i en el compromís social, són el principal impulsor dels plans d’igualtat que s’enquadren en el marc de la llei orgànica 372.007 de 22 de març per a la Igualtat efectiva de dones i homes. És en aquesta llei on es cita expressament els deures de les empreses de respectar el principi d’Igualtat d’oportunitats en l’àmbit laboral, i es contempla específicament el deure de negociar plans d’igualtat a les empreses de més de 250 treballadors i treballadores.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.