Adjudiquen les obres per adequar la piscina coberta de Mollerussa

El projecte, que es preveu enllestir a finals d’aquest any, inclou substituir maquinària i instal·lar plaques solars

L’Ajuntament de Mollerussa ha adjudicat a l’empresa Refrigeració Miquel Garcia SL les obres d’adequació de les deficiències tècniques i energètiques de la piscina coberta, que tenen un preu de contracte amb la baixa de 252.501 euros (IVA inclòs), dels quals un 70% són finançats a través del Pla d’Obres i Serveis de la Generalitat. Tot i que en la licitació es fixa un termini d’execució de 4 mesos, la voluntat és disminuir el temps d’execució d’aquesta perquè puguin estar enllestides a finals d’any i així començar la temporada al gener, segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha indicat que l’adjudicatària també ha incorporat dues millores al projecte inicial que són la col·locació d’una línia de vida en el carener de la coberta inclinada i un sistema automàtic de càrrega del circuit solar.

El projecte contempla que, amb les millores que s’incorporaran, hi haurà un estalvi energètic del 32%, que es traduirà en un estalvi del 26% anual en la factura del gas i la llum per la qual cosa el consistori preveu recuperar en 4 anys els 80.000 euros de fons propis invertits en el projecte. A banda de les incorporades en la fase de licitació, el projecte preveu un total de 7 actuacions de millora concretes que són l’arranjament de les platges amb filtracions d’aigua, la reforma de les parts malmeses de l’estructura com les jàsseres i biguetes del soterrani, la substitució de la caldera per la millora de l’eficiència tèrmica, la substitució de la deshumectadora, la renovació dels conductes de ventilació, la instal·lació de nous elements de control per aconseguir una temperatura més controlada de les piscines i de manera més eficient així com la instal·lació de plaques solars a la teulada per millorar l’eficiència energètica.

Pel que fa al balanç de la temporada d’estiu que va acabar el passat 10 de setembre, el recinte ha registrat un total de 41.900 accessos davant dels 26.230 de l’any anterior i encara lluny dels 70.400 que es van va registrar l’estiu del 2019. Així mateix, s’han venut 2.304 abonaments (1.112 l’any passat i 3.281 del 2019) i 5.118 entrades, una xifra similar a les 5.885 del 2019 i per tant molt superior a les 3.562 de l’any passat. Pel que fa a les inscripcions als curses oferts a l’estiu, també hi ha hagut una remuntada ja que se n’han registrat 821, prop de les 911 del 2019 i més del doble del 2020 amb 382.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.