Aina Pujol, de l’INS La Serra, guanya el premi de Treballs de Recerca de Batxillerat de Mascançà

El guardó ha estat per un estudi sobre la responsabilitat social corporativa de les empreses del Pla d’Urgell

El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà va fer entrega, el passat dia 12 de novembre, del premi del concurs de Treballs de Recerca de Batxillerat, corresponent al curs 2021-2022. La guanyadora ha estat l’alumna de l’INS La Serra de Mollerussa, Aina Pujol Mercè, amb el treball Responsabilitat Social Corporativa de les empreses del Pla d’Urgell, tutoritzat per el professor Josep M. Porta.

El treball s’estructura en dues parts, en la primera es defineix el concepte de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), fent un repàs a la seva història i les avantatges d’una gestió empresarial assentada en la vesant econòmica, social i mediambiental. La segona part és una anàlisi del grau de Responsabilitat Social Corporativa de les empreses de la comarca i dels àmbits on concentren les seves accions o actuacions.

L’autora del treball ha fet aquesta anàlisi a partir d’una enquesta anònima a 60 empreses del Pla d’Urgell i de l’entrevista a directius de tres empreses destacades de la comarca. Extrapolant les dades obtingudes, conclou que la majoria d’empreses coneixen aquesta modalitat de gestió i realitzen activitats per tal de ser socialment responsables en l’àmbit social, econòmic i sobretot mediambiental.

La premiada ha rebut el corresponent diploma de menció, un lot de revistes i publicacions exclusives de Mascançà i ser sòcia de l’entitat durant un any. Tanmateix se li ha ofert la possibilitat de publicar una ressenya del treball en el proper número de la revista d’estudis del Pla d’Urgell Mascançà.

El president de l’entitat, Jaume Suau, ha fet esment a la qualitat i la novetat de la recerca i anima a la guanyadora a sumar el seu talent jove a l’estudi del patrimoni del Pla d’Urgell. Al mateix temps, convida als tutors i equips directius dels centres educatius a potenciar treballs de recerca com el de la guanyadora d’aquest any de cara a futures edicions del certamen.

El premi del concurs de Treballs de Recerca de Batxillerat de Mascançà va néixer el 2019 per tal de donar a conèixer estudis primerencs relacionats amb la comarca i fomentar la recerca local entre els joves. Els anteriors premiats foren Jordi Bonilla amb Ni andalusos, ni catalans. La segona generació d’immigrants andalusos al Pla d’Urgell  l’any 2019, Rut Segura amb Els vestits de paper a Mollerussa i Josep Maria Rojas amb El vestigi d’una guerra. Històries succeïdes al Pla d’Urgell a causa de la Guerra Civil ex aequo l’any 2020 i Josep Castellana amb Estudi preliminar dels arbres singulars del Pla d’Urgell el 2021.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.