Ajude(M)ollerussa activa un servei d’àpats a domicili per gent gran i de suport al dol

AJUDA GENT GRAN 1

  • Les demandes d’aquesta assistència es canalitzen a través del telèfon 676 289 571, que ha atès 130 trucades des que va obrir-se

L’Ajuntament de Mollerussa posa en funcionament a partir d’avui i a través de l’únic telèfon del nou servei Ajude(M)ollerussa (676 289 571) dues prestacions més de cara a ajudar a la ciutadania a afrontar la situació d’emergència per frenar la corba de contagis del coronavirus. Es tracta d’un servei d’àpats a domicili, a través d’una empresa especialitzada en aquest tipus de suport domiciliari, i que està pensat per donar resposta a les persones grans que tenen dificultats per poder cuinar o, fins i tot, per sortir a comprar els aliments. Així mateix, també s’ha activat de nou però amb un altre plantejament la col·laboració amb el Servei de Suport al Dol  de Ponent que es va posar en funcionament a principis de mes. En aquest cas, no només es tracta d’acompanyar a les persones que hagin pogut patir la pèrdua d’un familiar, sinó també a aquelles que en tenen algun ingressat a l’hospital o fins i tot aquelles persones que necessitin tenir assistència telefònica per afrontar amb més eines la situació de confinament.

AJUDA MASCOTES 1

Aquest migdia s’ha tornat a reunir el comitè d’emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa on, entre altres qüestions, s’ha informat de l’activació d’aquestes dues noves prestacions que es faran a través de l’Ajude(M)ollerussa, que ja ha atès un total de 130 trucades des que va entrar en funcionament el passat 14 de març. Compta amb 44 voluntaris actius que ja han realitzat 87 accions a domicili a més de una vuitantena de seguiments telefònics a gent gran i persones de col·lectius vulnerables afectats per la situació d’emergència. Des d’aquest mateix servei, s’ha gestionat també el lliurament de 150 mascaretes confeccionades per sòcies de l’Albada, fetes de cotó i que no aptes per a ús sanitari, a diferents persones i col·lectius que s’hi han posat en contacte per sol·licitar-ne així com també s’ha recollit una donació de 30 mascaretes de protecció fetes en 3D per un col·lectius de persones de la ciutat, una donació que es destinarà a les residències de la ciutat, en les quals no s’ha registrat cap cas positiu de coronavirus.

AJUDA COMPRA 2

Així mateix, una altra de les mesures que s’han pres des del consistori és procedir al tancament de les 18 fonts d’aigua potable que hi ha a la ciutat, a excepció de la situada al camí de Belianes, que es deixa en funcionament per garantir el subministrament a col·lectius socials que en puguin fer ús.

Altra banda, a petició del CAP de Mollerussa des de l’Ajuntament també s’ha contactat amb diferents empreses de la ciutat per tal que puguin facilitar material de protecció sanitari, bàsicament granotes, que tinguin disponible.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.