Ajuntaments del Pla redueixen fins a un 10% la factura de la llum

0af0beb1-53a1-46e6-8259-08f9ab81addd

  • Aconsegueixen un estalvi conjunt de 50.000 euros en set mesos gràcies al nou assessorament del Consell Comarcal del Pla d’Urgell

Ajuntaments del Pla d’Urgell han aconseguit un estalvi de fins al 10% en la facturació mensual de la llum en equipaments municipals gràcies al nou assessorament que facilita el Consell Comarcal. Es tracta del Sistema d’Informació Energètica, conegut com a SIE, que permet realitzar un seguiment mensual de tots els subministraments energètics en dependències com ara escoles, llars d’infants, ajuntaments o casals.

Al llarg de set mesos d’entrada en funcionament del SIE, des del Consell Comarcal s’han analitzat més de 5.000 factures dels 7 municipis amb els quals s’ha treballat fins ara: Miralcamp, Golmés, Bell-lloc d’Urgell, Castellnou de Seana, Vilanova de Bellpuig, Poal i el Palau d’Anglesola.  El programa també s’ha aplicat al mateix Consell i en aquests moments s’ha començat a fer estudis a Bellvís i, properament, a Sidamon.

Algunes de les tasques realitzades pels tècnics d’Energia del Consell Comarcal del Pla d’Urgell en aquesta primera experiència han estat les mesures d’ajustament de potències, canvis en les tarifes de contractació i d’altres, que han permès plantejar, en els diferents estudis, un estalvi potencial per al conjunt d’aquests municipis de 50.000 € amb costos gairebé nuls pels ajuntaments.

Els tràmits de gestió i comptabilitat energètica municipal, que es realitzen des del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, no comporten cap despesa per part dels Ajuntaments. Per a la realització d’aquest assessorament, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell compta amb el suport econòmic del programa “Enfeina’t” del Servei d’Ocupació de Catalunya  i de la Diputació de Lleida.

A més a més dels ajuntaments participants, l’Associació Leader Ponent també ha col·laborat en aquest servei, que està previst que es vagi completant amb la resta de municipis de la comarca en els propers mesos.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.