Alguaire i Amposta triomfen als Vestits de Paper

La Llar de Jubilats Joan Bañeres i Cateura s’imposa en Moda Actual i Època i la modista Mireia Panisello en Fantasia

La Llar de Jubilats Joan Bañeres i Cateura d’Alguaire va adjudicar-se dos dels tres primers premis que repartia el 58è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa. Ho va fer en la categoria de Moda Actual amb ‘Gilda’, inspirat en la pel·lícula que dona nom a la peça, i també en Època amb ‘Cuento de Hadas’, basat en la boda de Fara Divah i el Shà de Pèrsia. El premi de la categoria de Fantasia va viatjar fins Amposta amb Mireia Panisello i el seu vestit ‘Extravagancia’, inspirat en un niu d’abelles. En total, per la passarel·la del Teatre L’Amistat hi van desfilar 54 vestits confeccionats per modistes de diferents punts de Catalunya, La Rioja o Astúries.

Així mateix, el Concurs va estrenar enguany el premi Museu Vestits de Paper, dotat amb 500€, per reconèixer la peça que més ajuda a mostrar l’art del paper. Un guardó que va emportar-se Pepita Mas, de Mollerussa, amb Luxúria de Maria Antonieta. Pel que fa a la resta de premis, el didal d’or s’ha atorgat enguany a l’Associació Artesanal de Vestits de Paper d’Almenar, l’Agulla d’or a Yolanda Moreno d’Amposta, l’EMOZ va recaure en Cinta Argentó, també d’Amposta i l’Emergents a l’Escola Liro Liro de Lleida. Les millors models van ser Carla Castellví i Laura Salvia.

Prèviament a la gala, representants de Mollerussa, Amposta, la ciutat basca de Güeñes i la portuguesa de Porto van reunir-se per bastir una candidatura conjunta perquè els vestits de paper siguin reconeguts com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.