Alliberen cinc tortugues a l’Estany d’Ivars per fomentar la recuperació d’aquesta espècie en perill d’extinció

Els nens i nenes que participen a la Setmana Natural de l’Estany d’Ivars i Vila-sana han pogut conèixer d’aprop aquest dimecres les tortugues d’estany. Provenen del Centre de Recuperació de Rèptils i Amfibis de Masquefa i han arribat fins aquí gràcies a un projecte del consorci que gestiona l’espai natural que compta amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya i la Fundació Catalunya – La Pedrera.

Aquest tipus de tortuga és una espècie autòctona de Catalunya que es troba en una greu situació de perill d’extinció i que té el seu hàbitat en zones humides com la llacuna d’aigua d’aquesta zona del Pla d’Urgell. És per això que, després de tocar-les i rebre les explicacions pertinents, els més petits han estat els encarregats d’alliberar-ne 5 exemplars, amb els que ja són una trentena els que es poden trobar a l’entorn natural.

Hauran de passar més de 6 anys per a què aquestes tortugues alliberades en aquesta ocasió es comencin a reproduir. Solen pondre entre 5 i 7 ous cada temporada però cal tenir en compte que no totes les cries sobreviuen a causa de les depredacions per part d’ocells i alguns peixos. Per tal que es puguin començar a observar a l’estany, caldrà esperar a què hi hagi entre 300 i 400 tortugues que hi habitin en aquest espai.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.