Alumnes de La Salle Mollerussa, entre els millors emprenedors

IMG_20191029_132416_456_0

La Salle Mollerussa va participar aquest passat dimarts en l’acte de lliurament dels Premis E2 “Escola d’emprenedors” celebrat al CaixaFòrum de Lleida, en el marc del programa “Catalunya, Escola d’Emprenedors” de la Generalitat de Catalunya, que promouen GLOBALleida i el Departament d’Educació. En aquesta edició, el centre mollerussenc va presentar projectes en les categories d’ESO, CFGM i CFGS, resultant finalistes en la categoria de secundària el treball Healthy Gloves -elaborat pels alumnes Mariona Torrelles, Adrià Montoro, Nisrine Ben Amar i Marta Moyà- i, en la categoria de CFGM, el projecte Harpy Project, SL -elaborat per l’alumna Cristina Amorós-.

Els quatre alumnes d’ESO van guanyar el Premi E2 “al millor treball de síntesi relacionat amb l’emprenedoria”, dotat amb 125€ per a cadascun d’ells. En el seu treball, van simular una empresa creadora d’un guant de roba impermeable per posar combustible al vehicle. Un element que protegeix del combustible i de l’AdBlue (corrossiu per la pell) i que es guarda al tap del combustible del vehicle.

IMG_20191029_133311_473

IMG_20191029_133329_690

L’alumna Cristina Amorós, de CFGM, va guanyar el Premi E2 “a la millor idea”, dotat amb 500€. La idea del Pla d’Empresa va sorgir quan la Cristina va plantejar solucions a la dificultat que hi ha a l’hora de muntar i desmuntar un portàtil per fer el seu manteniment, modificació o reparació d’una peça. El repte va consistir a crear un prototip de portàtil modular econòmic i eficient, de fàcil i àgil muntatge que, a més, permet millorar les peces internes, ja que el client pot escollir els components i el sistema operatiu. El seu projecte també s’ha classificat per a la VIII Mostra de projectes emprenedors d’alumnes de Formació Professional de Catalunya, que organitza la Xarxa EmprenFP, i on serà avaluat per part d’un jurat tècnic.

En l’acte de lliurament, els premis van ser lliurats de la mà de l’Alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el vicepresident de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, l’Inspector en cap adjunt dels Serveis Territorials d’Educació de Lleida, Josep Serentill, el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, el director Digital Business en SEMIC, Álvaro Perera i el director de Banca d’Institucions de CaixaBank, Geremi Camí.

_20191030_100323

Aquests Premis tenen com a objectiu incentivar la presentació d’idees emprenedores, el foment de l’esperit emprenedor i que l’alumnat aprengui a planificar un projecte empresarial.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.