Alumnes de l’INS Mollerussa duen a terme activitats d’estimulació cognitiva a persones de l’Acudam

Un grup d’alumnes del Cicle de Formació Professional d’Atenció a Persones en Situació de Dependència han desenvolupat a les instal•lacions del centre formatiu del Pla d’Urgell la darrera intervenció d’estimulació cognitiva d’aquest curs

Fa 10 anys que gràcies al conveni entre l’ACUDAM i l’INS Mollerussa es venen desenvolupant diferents col·laboracions entre ambdós ens. Entre elles, trobar espais on l’alumnat del CFGM pugui posar en pràctica els coneixements teòrics que adquireixen al llarg dels 2 anys de durada de la seva titulació. Això els hi permet assolir competències que els hi seran de profit en la seva futura tasca professional.

Els estudiants durant el curs elaboren diferent material didàctic per treballar la memòria, la percepció i la lògica, preparant així, una activitat d’estimulació cognitiva.  Aquesta té per objectiu potenciar les capacitats de les persones tenint en compte l’edat cronològica, els seus interessos i motivacions. En el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual, es treballa al llarg de tota la vida per mantenir les seves capacitats cognitives en òptim estat.

El passat mes de març els alumnes van fer les activitats al Servei de Teràpia Ocupacional ACUDAM, aquest dijous, però, han tingut lloc a les instal·lacions del centre formatiu. L’alumnat ha dut a terme 6 activitats en diferents grups sobre orientació espaial, percepció olfactiva, escolta activa i de pensament.

Olga Ferré, professora del cicle, ha destacat la importància que té aquest tipus d’accions des d’un punt de vista educatiu que permeten portar a terme les activitats i projectes que els alumnes van preparant al llarg del curs. Segons Ferré “és un petit tast de què es trobaran el dia que entrin a formar part del món laboral i també donem sentit a tot allò que es prepara al llarg del curs”.

Gemma Anguera, pedagoga del Servei de Teràpia Ocupacional en desataca “en aquestes trobades inclusives intentem que les persones amb discapacitat intel·lectual del servei facin activitats d’estimulació cognitiva en un entorn  diferent de l’habitual el qual és més enriquidor i a la vegada interactuen amb altres persones”.

ACUDAM continua així vetllant per la inclusió social, participant en entorns normalitzats i apropant la realitat de les persones amb discapacitat intel·lectual a l’alumnat de la comarca.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.