Aprovada la millora de l’àrea industrial de Golmés

S’eliminen els habitatges previstos a la zona per potenciar el seu ús per a activitats econòmiques, i es crea una nova connexió viària amb l’A-2

La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha donat el vistiplau avui a modificacions i nou planejament per a millorar els sectors d’activitat econòmica a Golmés i construir nous equipaments a la ciutat de Lleida.

Així, la Comissió ha emès informe favorable a una modificació del planejament municipal de Golmés (Pla d’Urgell), per consolidar una àrea d’activitat econòmica i millorar les seves connexions. Es tracta dels sòls discontinus del municipi, que conformen l’àmbit d’ús industrial oest, ubicats a banda i banda de la carretera N-II i limítrofs amb Mollerussa, al llarg d’uns 1.100 metres, entre la línia de tren Lleida-Manresa i el camí de Codís.

L’ordenació que preveia fins ara el planejament municipal per aquesta zona, de 82 hectàrees, no contribuïa a completar la trama urbana de Golmés ni a facilitar l’activitat industrial, fonamental per a la sostenibilitat del municipi. Entre d’altres, es preveia la construcció d’habitatges al bell mig de la zona terciària, atès que el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de 2007 es basava en una demanda d’habitatge i un creixement poblacional del municipi que amb el temps s’ha demostrat sobredimensionat. Els pisos previstos en aquesta zona mai s’han arribat a construir en els 13 anys de vigència del POUM.

Per la posició d’aquesta zona, l’Ajuntament considera més adient eliminar els usos residencials previstos i potenciar els usos industrials i terciaris, millorant, a més, les seves condicions de transformació urbanística.

Pel que fa a les connexions viàries, el POUM no considerava la relació d’aquests sectors amb l’entorn industrial de la propera Mollerussa i Vila-sana, ni la connexió directa amb l’autovia A-2. La modificació del planejament que impulsa ara el consistori de Golmés possibilitarà la construcció d’una nova infraestructura viària que recollirà el trànsit de tots aquests sectors productius i millorarà la seva connexió amb l’A-2. Així, enllaçarà l’N-II amb l’anomenat vial nord que connecta Golmés amb Mollerussa i Fondarella per relligar els diversos àmbits industrials i desplaçar el trànsit pesat fora del nucli urbà de Mollerussa. La modificació del POUM abasta només els terrenys compresos a Golmés.

A més, es proposa una solució urbanística general per a tota la zona industrial de Golmés-Mollerussa. Els usos residencials es transformen en activitats econòmiques, possibilitant parcel·les més grans, adequades a les demandes actuals. Els equipaments públics es concentraran a la zona central, en una única peça de sòl. Els espais lliures s’agrupen en dos: un per completar l’illa on s’ubicarà l’equipament i un altre de protecció paisatgística de la nova infraestructura viària a l’est.

La modificació del POUM de Golmés s’elevarà ara a la Comissió de Territori de Catalunya per a la seva aprovació definitiva.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.