Ara Pacte Local preveu constituir-se com a partit polític i tornar a concórrer a les municipals del 2027

Marc Solsona defensa que són un “espai lliure” sense estar sotmesos a directrius de partits més grans

La plataforma Ara Pacte Local que a les passades municipals es presentava amb els drets electorals del PDeCAT preveu constituir-se com a partit polític per tal de continuar sumant llistes i tornar a concórrer a les eleccions de 2027. Així ho ha assegurat el portaveu i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que també ha defensat que són un “espai lliure” que no està sotmès a les directius de partits més grans. A la demarcació de Lleida, tenen quatre alcaldies, diversos regidors i una diputada a la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, que a més a més és vicepresidenta ja que va formar part de l’acord de govern amb ERC i el PSC. L’objectiu que s’han fixat és el d’agilitzar els tràmits administratius que han de suportar els ajuntaments.

Marc Solsona ha remarcat que Ara Pacte Local no és només una plataforma que “suma” per formar nous govern sinó que “ha vingut per quedar-se” i per això preveuen formalitzar properament la constitució legal del nou partit. Això passa després que hagi desaparegut el PDeCAT que és la formació de la qual van fer servir els drets electorals en les passades eleccions municipals. La majoria de líders de la plataforma provenen del Partit Demòcrata, però també de Junts i d’altres són independents.

Solsona ha defensat que ells aporten “experiència” en alcaldies com les d’Aitona, on Rosa Pujol porta 13 anys, o Mollerussa, on ell mateix és alcalde des de fa 15 anys. Ara han aconseguit nous municipis com Almacelles, amb Joan Bosch, i la Coma i la Pedra, al Solsonès. Respecte a les relacions amb altres partits, Solsona ha definit Ara Pacte Local com a “outsiders” de la política catalana, per la qual cosa ha dit que són hàbils per pactar amb la majoria de partits. De fet, a Mollerussa el mandat va començar amb un pacte amb el PSC i recentment s’hi ha sumat Junts.

Una de les fies que s’ha marcat Ara Pacte Local és la d’aconseguir més eficiència en els tràmits administratius de la Diputació. Així ho ha explicat Rosa Pujol, que ha destacat que la majoria d’àrees ja van bé i funcionen, però la part administrativa, que és la “bombona d’oxigen” dels ajuntaments, cal millorar pels retards que acumula a l’hora de pagar els ajuts. En aquest sentit, Solsona ha afegit que volen impulsar una iniciativa parlamentària per agilitzar els contractes menors que han de fer els ajuntaments i que així no faci falta fer licitacions per determinats projectes.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.