Arrenca el curs 2015-16 als centres educatius de Mollerussa i el Pla d’Urgell

Amb cares de més o menys alegria, els nens i nenes han tornat aquest matí a l’escola. A Mollerussa, són 1.648 persones escolaritzades a primària, entre els centres Les Arrels, Ignasi Peraire, Pompeu Fabra i El Carme. Mentre, en el cas de secundària, són 1.143, repartits entre els instituts La Serra, Terres de Ponent i La Salle.

Al centre educatiu de Les Arrels, els mestres han sortit a rebre als més petits al pati on, entre ells i les seves famílies, els han ajudat a fer la fila. Avui, com que és el primer dia, han d’anar adquirint de nou les rutines que aniran seguint al llarg de tot el curs. Per fer-ho més fàcil, les primeres hores es dediquen a presentar-se i a explicar-se com han anat les vacances de l’estiu.

L’escola Les Arrels funciona des del curs 2008-2009 i actualment imparteix fins a cinquè de primària. Una de les particularitats del centre és el protagonisme que té l’anglès, on a banda de les dues hores dedicades a l’aprenentatge de l’idioma, és la llengua vehicular de matèries artístiques, psicomotricitat i educació física. Aquest fet fa que la seva presència arribi a un mínim de 7 hores setmanals.

A més, també s’aposta per les tecnologies de la informació i la comunicació i tot plegat s’encaixa dins la filosofia d’ensenyament per projectes, on no s’utilitzen els llibres de text. Els 230 alumnes d’aquest centre gaudiran en pocs dies de l’ampliació del seu pati i, a més, acabaran el curs amb un nou gimnàs. A Mollerussa, també es construirà una altra instal·lació poliesportiva a l’escola Ignasi Peraire.

Mentre, a Sidamon, les obres del centre educatiu El Timó, amb un pressupost d’1,8 milions d’euros, estaran enllestides a principis de 2016. La infraestructura, reivindicada en els darrers anys, permetrà ampliar el nombre de places fins a un centenar. La nota negativa ha estat la del tancament, el passat mes de juny, de l’escola Rufí Bedoya d’Els Arcs, a Bellvís, al no haver assolit la matrícula mínima de cinc alumnes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.