Art i música creativa al Pla d’Urgell per combatre el confinament

El confinament ha fet aflorar diverses iniciatives artístiques al Pla d’Urgell. A la capital, Mollerussa, l’escola municipal de música ha traslladat a les xarxes socials la celebració del concert de famílies, un dels actes previstos en la setmana cultural que el centre va haver de cancel·lar pel coronavirus. Sota el lema ‘No ens rendirem’, diversos pares i alumnes han gravat les cançons a interpretar i les han publicat a Twitter o Facebook.

Així mateix, el grup Les PaPixules, format per les veïnes de Torregrossa, Paula i Pilar, ha fet una versió de la cançó “Escriurem” que es titula “Combatre’m” i fa referència a la lluita contra el covid-19.

Diferents municipis del Pla s’han sumat també a la campanya de penjar murals als seus domicilis amb el dibuix d’un arc de Sant Martí i les frases “Queda’t a casa” o “Jo em quedo a casa” i “Tot anirà bé”. A Sidamon, per exemple, l’ajuntament i la comissió educativa del poble l’han impulsat entre els veïns amb el lema “Sidamon es queda a casa”. L’objectiu de la iniciativa és donar ànims als professionals sanitaris i a la ciutadania. Al mateix municipi s’ha creat també el blog “Sidamon reflexiona”, on veïns i veïnes poden expressar els sentiments d’aquests dies de confinament.

Per últim, a Bellvís, l’associació de Joves Akuari ha creat el “Jo em quedo a casa però amb salero” per combatre l’aburriment durant el confinament. El grup repta a la ciutadania a imitar les accions que publiquen al seu compte oficial de instagram @jovent_bellvisarcs.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.