ASPID facilita aquest any la inserció laboral de 24 persones al Pla d’Urgell

L’associació i el Consell treballen per implantar un banc de productes d’ajuda tècnica a persones vulnerables per alguna discapacitat o dependència

La presidenta de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), Bibiana Bendicho, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, s’han reunit aquest dimarts a la seu de l’ens comarcal. Les dues entitats tenen un conveni de col·laboració a través del qual ASPID desenvolupa diferents projectes i serveis adreçats a persones amb discapacitat o vulnerabilitat social.

En aquest sentit, el servei d’orientació i intermediació laboral d’ASPID ha facilitat en el que portem d’any la inserció laboral de 24 persones, aconseguint un increment del 30% respecte l’any 2020. Això ha estat possible gràcies a un total de 34 empreses que han estat contactades i han col·laborat en els processos de selecció de personal. Un fet, que segons ha destacat la presidenta d’ASPID, permet creat una xarxa a nivell d’ocupabilitat.

De cara el futur, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i ASPID treballen en la implantació d’un banc de productes de suport. Més concretament, són serveis que proporcionen en modalitat de préstec productes d’ajuda tècnica (cadires de rodes, caminadors, etc.) a persones en situació de vulnerabilitat per alguna discapacitat o dependència. ASPID ja ha posat en servei aquesta iniciativa en comarques com ara el Segrià.

Altrament, també ASPID ha iniciat el mes de setembre passat el servei d’orientació, assessorament i acompanyament a les persones amb discapacitat i/o dependència de la comarca, a través del qual s’ofereix una atenció personalitzada adreçada a facilitar el major grau possible d’autonomia personal a través de la disposició d’un professional en treball social qui facilita informació i/o assessorament en la gestió de recursos, prestacions i/o recursos que poden facilitar una vida amb major autonomia.

El president del Consell Comarcal ha remarcat la predisposició de la institució per continuar col·laborant amb ASPID i els ha agraït la feina feta.  A la reunió també hi han assistit el coordinador de serveis a les persones d’ASPID, Òscar Tejedor, i el gerent del Consell Comarcal, Carles Esquerda.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.