Assamblea general de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa

Com a novetat, l’entitat recupera els cursos per aprendre a ballar sardanes a partir del mes d’octubre

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa va celebrar el dissabte 27 d’agost l’Assemblea general ordinària de sòcies i socis de l’entitat en l’edifici administratiu de l’Amistat. En la trobada, el president de l’agrupació en Joaquim Fabrés, la tresorera, Dolors Torra i el secretari Ramon Solé van presentar els comptes de l’entitat, el pressupost econòmic anual, les activitats organitzades i altres accions i activitats en les quals van participar els membres de la junta en representació de l’Agrupació. També van explicar el moment actual de la colla sardanista “Somnis del Pla” i dels concursos de colles sardanistes en els que van participar l’any 2021.

El president va fer una clara al·lusió a l’afectació que ha suposat la pandèmia en el bon desenvolupament deles activitats sardanistes a la ciutat els dos anys de la crisi sanitària, tot recordant que aquest any 2022 encara es van veure obligats a suspendre la ballada de Reis pels alts índex de transmissió de la Covid en aquell primer mes de l’any. L’estabilització de la pandèmia ha permès recuperar l’agenda sardanista que tancarà aquest any amb la ballada de commemoració del Monument a la Sardana el dissabte 24 de setembre i la celebració del 5è Concurs Individual de Sardana Revessa previst pel diumenge 9 d’octubre.

Com a novetat, l’Agrupació recupera els cursos per aprendre a ballar sardanes a partir del mes d’octubre. Uns cursos que s’adaptaran, tant en horaris com en nivell tècnic, a les necessitats de les persones que hi vulguin participar. També s’ha acordat amb el Casal de la Gent Gran de Mollerussa tornar a oferir cursos de sardanes per aquest col·lectiu i promourà la captació de sardanistes de la ciutat de d’altres poblacions veïnes que vulguin fer un pas més i incorporar-se o crear una nova colla sardanista.

La Junta de l’Agrupació va presentar l’agenda per l’any 2023 en la qual hi ha programada les ballades de sardanes pels volsde la festivitat de Reis, Diumenge de Rams, Mare de Déu de Montserrat, l’Aplec de la Sardana, el concurs de colles sardanistes, la ballada commemorativa al Monument de la Sardana i una nova edició del concurs individual de sardana revessa. L’Agrupació no descarta poder sumar més actes sardanistes a l’agenda al llarg del pròxim any.

L’Assemblea va aprovar el canvi en la secretaria de l’entitat que ocupava fins a data de l’assemblea en Ramon Solé, que serà substituït per Josep Blasi. L’entitat sardanista és l’associació cultural activa amb més trajectòria a la ciutat, l’any 2022 va celebrar els 75 anys de la seva fundació, i actualment compta amb uns docents socis i sòcies.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.