Aturen l’enderroc del Grup Sant Isidori per protegir els 60 nius de falciots i orenetes que s’hi han detectat

La demolició es reprendrà quan finalitzi el període de reproducció d’aquestes aus protegides, que es preveu que sigui a principis d’agost

Les obres d’enderroc dels darrers blocs del Grup Sant Isidori s’han aturat temporalment per respectar el període reproductor d’aus protegides com orenetes i falciots, que han fet una seixantena de nius en aquests edificis ja abandonats. El departament d’Acció Climàtica va alertar d’aquesta situació a l’Ajuntament de Mollerussa, l’INCASÒL i l’empresa adjudicatària dels treballs Boscirem SL, que han ajornat les tasques de demolició fins que finalitzi el període de reproducció d’aquestes aus, que es preveu que sigui a principis d’agost.

La Secció de Biodiversitat i Medi Natural de Lleida ha indicat que davant de situacions d’emergència o raons de seguretat degudament justificades es podria sol·licitar el trasllat dels nius, però els tràmits administratius es retardarien més enllà del que suposa esperar que finalitzi el període reproductor de les aus.

Fins aleshores, el consistori reforçarà les mesures de control a la zona, on l’accés està prohibit mitjançant una tanca que voreja el perímetre dels blocs habitatges. En aquest sentit, la Policia Local incrementarà la vigilància en aquest espai i els responsables de l’obra de demolició revisaran setmanalment la zona per garantir el funcionament de les mesures de seguretat establertes.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.