Augmenta un 10 per cent en un any la superfície i els pagesos que fan producció ecològica

La comarca del Pla d’Urgell és una de les més riques de Catalunya pel que fa a als cultius de fruites i hortalisses ecològiques, ja que, a escala catalana, el que ara per ara hi té més pes és l’olivera, el cereal i la vinya. El sector de l’agroalimentació ecològica ha crescut un 10% en el darrer any, tant en nombre de pagesos i ramaders com d’hectàrees. Una tendència a l’alça que contrasta amb la crisi de preus que pateixen els productors convencionals.

Bona mostra d’això és l’increment de la producció de conserva de tomata que duen a terme en empreses com Cal Valls, a Vilanova de Bellpuig, que enguany arribarà als 400.000 pots. Els productes frescos com la fruita, la verdura i els làctics són els que tenen més demanda entre els consumidors que fan el pas cap a l’alimentació ecològica. Per aquest motiu, comarques com la del Pla d’Urgell o el Segrià tenen molt potencial per a continuar creixent dins el sector.

Des del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica treballen per continuar vetllant pel compliment de les normatives europees que regulen aquest sector, amb l’objectiu que els aliments ecològics estiguin ben identificats. Actualment a Catalunya hi ha 120.000 hectàrees de cultius ecològics i prop d’un 50 per cent es troben a les terres de Lleida. La majoria del terrenys són de prats i pastures de les comarques del Pirineu.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.