Aviació Civil investiga les causes de l’accident d’ultralleuger, que ha consternat el Club de Vol La Serra

Un equip d’Aviació Civil, a més de diversos agents d’investigació i membres de la policia científica dels Mossos d’Esquadra,  s’han personat aquest dilluns al punt on aquest diumenge va tenir l’accident d’ultralleuger que va causar la mort de dos persones; el pilot de 59 anys i veí de Lleida, i el seu acompanyant de 62 anys i de Barcelona.

Des del lloc dels fets han dut a terme una reconstrucció per tal d’esbrinar-ne les causes. Les primeres hipòtesis apunten a una manca de velocitat durant la maniobra d’enlairament, fet que, segons expliquen des del Club de Vol La Serra de Mollerussa, va impedir que l’aparell es pogués elevar adequadament perquè les ales i la part posterior l’estava frenant.

L’ultralleuger sinistrat era el més utilitzat i servia, entre d’altres, per formar als nous pilots que s’estaven preparant per obtenir la llicència, com és el cas de l’acompanyant que la va obtindre a principis d’aquest octubre. Per aquest motiu, des de l’aeroclub remarquen que les revisions de l’aparell eren diàries i que feia un mes se li havia canviat el motor. L’accident ha consternat a tots els seus socis, que en els 26 anys d’història, mai havien patit un episodi d’aquest tipus.

L’accident es va produir deu minuts abans de les 11 del matí de diumenge, segons després que l’aparell comencés a enlairar-se. Primer va impactar contra un dels cons de senyalització, després contra el terra i un arbre i finalment es va estavellar en una sèquia de reg. L’ultralleuger es va incendiar en aquell moment causant la mort dels seus dos ocupants a l’acte.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.