Balanç positiu de la 5a Mollerussa DroneParty amb 150 pilots i satisfacció dels expositors

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha fet aquest migdia un positiu balanç de la cinquena edició de la Mollerussa DroneParty d’aquest cap de setmana, un certamen que obria amb la participació de 150 pilots en les competicions, acollia la primera jornada de la Lliga Catalana de Drones de Curses organitzada per la Federació Aèria Catalana i feia, també en aquesta edició, una clara aposta per afegir a l’esdeveniment una secció més firal amb la participació de fins a 15 expositors de tecnologia drone i les seves aplicacions en diversos àmbits com l’agrari, l’audiovisual o les infraestructures.

Roure ha fet una valoració molt positiva pel que fa a la vessant esportiva, amb l’oferta d’un gran espectacle en les competicions i creant molt interès entre els visitants i també en els seguidors per streaming. Sobre aquest punt, el director ha destacat el fet que s’han retransmès per streaming fins a 8 hores de competicions (6 el dissabte i dues el diumenge), amb pics puntuals en directe de fins a 1.500 seguidors, dades que “ens reforça com a certamen de categoria mundial i liderant l’escenari català i espanyol”, ha manifestat.

Satisfacció també des de l’organització, a càrrec de Fira de Mollerussa i l’empresa Drones de Carreras, pel que fa al desenvolupament de la part expositiva del certamen amb 15 firmes que han mostrat aquests dies les múltiples possibilitats que s’obren per a aquest sector emergent amb aplicacions en agricultura, cartografia, fotografia, turisme, etcètera. Segons ha explicat el director, els expositors han mostrat la seva satisfacció i la voluntat de “repetir i consolidar l’experiència”.

Pel que fa a visitants in situ, el director ha xifrat en unes 2.000 les persones que s’han desplaçat als Pavellons Firals al llarg dels tres dies per gaudir de les curses o veure el saló expositiu.

Per últim, Roure s’ha mostrat satisfet per l’evolució dels dos certàmens tecnològics que s’organitzen des de l’ens firal (Mollerussa DroneParty i la Mollerussa LanParty), esdeveniments que també renoven el target amb un públic més jove.

Pel que fa a les competicions, el jove pilot barceloní Marc Espuña, com a pilot conegut com a Singularity, ha revalidat aquest migdia el títol de guanyador de la passada edició imposant-se als altres cinc competidors en una gran final. En segon lloc ha quedat classificat Pablo Lacasa de Saragossa, mentre que el tercer lloc del pòdium ha sigut per a Jordi Pérez de Teià. Els premis que s’han emportat han estat de 1.000, 500 i 300 euros, respectivament.

Destacar també la presència a la final del francès Killian Rousseau, campió del món 2019 de la Drone Racing League (DRL).

La 5a Mollerussa DroneParty va obrir les seves portes divendres a la tarda amb l’arribada dels pilots, si bé fins dissabte no s’obria al públic. Durant la jornada de dissabte va tenir lloc una visita institucional, la qual va estar presidida pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de Catalunya, Jordi Puigneró, que va elogiar el certamen.

La Mollerussa DroneParty ha estat el primer dels esdeveniments firals del calendari de Fira de Mollerussa per al 2020, sent la pròxima cita la 148 Fira de Sant Josep, del 19 al 22 de març.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.