Balanç positiu de les Jornades d’Estudis del Pla d’Urgell celebrades enguany a Vallverd

Investigadors i assistents van poder visitar també l’Espai Interpretatiu del Pla d’Urgell, Clot del Dimoni – Mascançà

Vallverd ha estat aquest dissabte l’escenari de les XIII Jornades d’Estudis del Pla d’Urgell, que van encetar-se amb la ponència inaugural sobre esglésies i un itinerari devocional i patrimonial a la comarca, a càrrec de Maria Garganté. Una quinzena d’investigadors més van presentar al llarg del matí els seus treballs, que seran publicats posteriorment a la revista Mascançà. La temàtica d’aquests treballs és diversa i abasta, entre altres, des dels nous descobriments del poblament neolític a la primera edat del ferro al Pla d’Urgell, passant pel projecte de construcció del canal d’Urgell que no prosperà d’Antoni Cellers de 1824-1832.

En clau local, Ton Solé va presentar un treball sobre els mestres i escoles de Vallverd i Ivars d’Urgell, on revelà curiositats i fets de la seva construcció a principis de segle passat, i dels mestres que hi van impartir classe. L’organització de les Jornades fou a càrrec del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, entitat comarcal sense ànim de lucre, que en aquesta ocasió va comptar amb la col·laboració del poble de Vallverd i l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell.

Els participants a les jornades i una seixantena d’assistents van poder visitar l’espai interpretatiu de la plana d’Urgell, Clot del Dimoni – Mascançà, recentment obert a l’edifici de Casa de la Vila de Vallverd. Esdevenia així un acte destacat com a punt de trobada entre investigadors, estudiants i públic interessat en la recerca i el coneixement sobre la nostra comarca.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.