Barbens i l’ACA estudien una solució als problemes d’inundabilitat pel riu Ondara

L’Ajuntament de Barbens s’ha reunit amb tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per resoldre els problemes d’inundabilitat que pateix el terme municipal a causa de les crescudes de cabal del riu Ondara en episodis d’intenses pluges. De fet, segons l’alcalde Andreu Benet, la DANA del mes d’octubre o el recent temporal Glòria van deixar el poble “sense subministrament d’aigua potable durant dies” i van provocar incidències a la xarxa viària així com danys “greus” en camps de conreus.

Per aturar aquesta situació, una de les solucions que s’ha plantejat en la reunió, on també hi han assistit representants de l’ajuntament de Linyola, el Consell Comarcal i la Casa Canal, és la possibilitat de construir un pantà estratègic per regular la quantitat d’aigua que baixa pel riu. En qualsevol cas, el consistori “voldria” que l’ACA resolgués aquesta problemàtica recurrent en un termini “curt” de temps.

L’Ajuntament de Barbens també té el focus posat en millorar i optimitzar els comptadors d’aigua del municipi. D’altra banda, treballa per habilitar i pavimentar enguany una pista poliesportiva al pati de la llar d’infants i l’escola. Per a les dues actuacions, que s’inclouen en el pressupost del consistori per aquest 2020, s’hi preveu destinar uns 70.000 euros.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.