Barbens presenta el llibre ‘El mestre Benet, mestre, pedagog i poeta’

La presentació tindrà lloc al castell de Barbens el diumenge 16 d’abril

El dia 16 d’abril a les 17 h al pati del castell de Barbens tindrà lloc la presentació del llibre ‘El mestre Benet, mestre, pedagog i poeta’ amb la presència d’autoritats, autors i família. En acabat, es podrà visitar l’exposició amb obres de l’arxiu familiar a la sala de les Quadres de l’Ajuntament, juntament amb quadres de Barbens que va pintar la seva filla Ramona. A les 18.30 h a l’església Santa Maria de Barbens hi haurà un concert de la coral Absis amb poemes musicats del Trobador de la Mare de Déu i el Llibre vermell de Montserrat.

L’Ajuntament de Barbens, amb col·laboració amb els estudiosos del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà i el finançament de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, i a partir de l’arxiu que la família ha cedit a l’Ajuntament, ha decidit investigar la vida i l’obra d’aquesta persona il·lustre del nostre poble. El llibre ofereix un retrat personal del Mestre, fa un repàs a la seva trajectòria professional incidint en els aspectes pedagògics i treu a la llum escrits que retraten el poble i la comarca des d’un punt de vista històric i poètic.

El mestre Benet

Joan Benet i Petit, conegut com el mestre Benet, va néixer a Barbens el 1890 i va morir a Barcelona el 1968. Va exercir de mestre als Torms, Golmés, Castellserà, Celrà i a les escoles del Patronat Escolar de Barcelona, seguint les directrius pedagògiques més avançades de l’època. Malgrat que no va exercir de mestre a Barbens, aquí hi tenia casa i família i hi passava els estius. A més de mestre, fou pedagog i poeta, conegut sobretot per escriure El trobador de la Mare de Déu, un conjunt de poemes dedicats a les marededeus trobades, que són a la vegada un retrat de la Catalunya de mitjan segle XX.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.