Batudes conjuntes d’Agents Rurals i caçadors per frenar l’alta densitat de conills a l’entorn de l’Estany

Els Agents Rurals i les societats de caçadors de l’entorn de l’Estany d’Ivars i Vila-sana duran a terme batudes conjuntes amb l’objectiu de fer front a l’alta densitat de conills que es troben en aquesta zona i que perjudiquen l’activitat agrícola. És la decisió que han pres d’acord amb el consorci que gestiona l’espai natural, el Departament d’Agricultura i els afectats.

L’entorn de la masia de Cal Sinén és un dels punts on s’ha detectat la presència de conills, que aprofiten els talussos i el sòl tou que hi ha en aquesta zona per fer els seus amagatalls. És per això que una de les actuacions previstes és la de mantenir un nivell baix de vegetació herbàcia i arbustiva a les ribes altes. Per primer cop s’ha decidit que els Agents Rurals i els caçadors d’Ivars d’Urgell i de Vila-sana facin, com a mínim, un cop al mes una batuda conjunta, com ja venen fent, un cop l’any, en el cas del porc senglar.

L’alta densitat de conills a la zona no s’havia produït mai des de la recuperació de l’Estany al 2005, detectant-se per primer cop al 2014. En els darrers dotze mesos, els Agents Rurals han fet entre 12 i 14 batudes de forma individual i també hi han actuat en nombroses ocasions les societats de caçadors dels dos municipis, que estan declarats com a zona d’emergència cinegètica.

Aquestes mesures de control seran vigents fins a la propera tardor, quan el consorci es tornarà a reunir amb Agricultura i els afectats per avaluar les accions dutes a terme i planificar les que calgui de cara a l’hivern, quan la presència de l’animal sol comportar més problemes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.