Bea Talegón, a la celebració del Dia Internacional de les Dones a Mollerussa

Mollerussa s’ha sumat un any més a la celebració del Dia Internacional de la Dona i en col·laboració amb l’Associació de Dones del Pla d’Urgell s’han organitzat un seguit d’actes que han tingut com a activitat central la conferència “Dona i República” que ha anat a càrrec de la periodista i activista Bea Talegón.

A l’acte hi han participat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president del consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, la  coordinadora de l’Institut Català de les dones a Lleida, Carme Castelló, la regidora d’igualtat, Rosalia Carnicé i la presidenta de l’Associació de Dones del Pla d’Urgell, Teresa Grañó.

Les dones del Grup Ressò de l’Albada s’han encarregat d’encetar l’acte amb una actuació anomenada Música amb nom de dona, on s’han interpretat diferents temes  compostos únicament per dones. Acte seguit s’ha fet un reconeixement a les sòcies de l’Albada nascudes l’any 1938 com a mostra d’agraïment a la tasca que han dut a terme al llarg de tots aquests anys.

Amb el Teatre l’Amistat omplert de gom a gom aquest 8 de març, s’ha rebut a la periodista Bea Talegón que s’ha encarregat de dur a terme la conferència “Dona i república” en la qual ha posat números a la clara desigualtat existent entre homes i dones tant en l’àmbit domèstic com públic així com també ha fet referència a la falta de coneixement per part dels diferents partits polítics sobre què és realment el feminisme i quins són els punts de vista que engloba.

Per acabar els actes d’aquesta jornada, des del Jovent d’Esquerra Republicana de Mollerussa s’ha convocat una concentració a la plaça de l’Ajuntament sota el lema  8-M Diguem Prou’ on s’hi han aplegat prop de 150 persones.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.