Bell-lloc d’Urgell acollirà aquest dissabte una jornada d’emprenedoria destinada als joves

Un moment de la presentació de la jornada.

Destacats professionals de tots els sectors provinents d’arreu de la demarcació de Lleida participaran aquest dissabte al matí en la jornada ‘Joves amb creativitat, idees i empenta’, organitzada per la Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica de Bell-lloc d’Urgell, l’ajuntament d’aquesta localitat i els Departaments de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

La jornada ha estat presentada avui en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Bell-lloc, Carles Palau, i de la coordinadora Territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas. En la seva intervenció, Palau ha destacat que ja és la tercera edició que s’organitza des de la Incubadora de Bell-lloc, que està “especialitzada en emprenedoria i jovent i que és un referent a nivell provincial”. En aquest sentit, l’alcalde ha volgut subratllar que “intentem tocar tots els temes que afectin aquests dos aspectes, jovent i emprenedoria”.

Carles Palau ha afegit que esperen la participació d’entre 70 i 100 persones, i sobre els ponents ha remarcat la presència de dos d’ells, un dels quals és Ismael Bellet, pintor de Bell-lloc, i l’altre és Erik Garcia, de Pressense, una empresa ubicada a la Incubadora, un equipament que “va ser una aposta forta, lligada al polígon de Bell-lloc, i que per les seves característiques és més pròpia de poblacions més grans”, de manera que es pot dir que “és un pol d’atracció per als emprenedors i que ja compta amb una àmplia experiència”.

Per la seva part, Esperança Casas ha destacat que des de la coordinadora territorial de Joventut a Lleida l’objectiu és “promocionar jornades i sessions en què, com en el cas de la que es farà dissabte a Bell-lloc, es potenciï l’emprenedoria entre els joves del nostre territori”. Per a Casas, la jornada oferirà “un espai on compartir impressions i experiències professionals”, afegint que “hi seran representants diferents sectors”. La coordinadora Territorial de Joventut a Lleida ha refermat la seva aposta “per aquestes iniciatives, que tindran continuïtat amb altres de similars, com la que es farà a Aitona ben aviat adreçada al sector agrícola i que també comptarà amb el suport de la Generalitat”.

La jornada de Bell-lloc, que és gratuïta i per a la qual hi temps fins aquest dijous per inscriure’s on-line a www.ida.cat, serà inaugurada el dissabte a les 9.30 hores pel mateix Carles Palau i per Marta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat. La primera ponència, prevista per les 9.45 hores, tractarà sobre “Creativitat i el pensament lateral com a motor d’idees que aporten valor”, a càrrec de Jordi Puigdellívol (Start-Up & Innovation Sherpa). A continuació se celebrarà la taula rodona de joves emprenedors/es “Joves creatius i amb noves idees”, amb John Amin i Joan Folguera (cofundadors d’Invelon i membres de l’equip directiu d’Intech 3D de Lleida), Xavier Mitjana i Albert Mitjana (cofunda­dors de Mitjana Comunicació de Tàrrega), Alan Peries (soci fundador de Start Ascent de Balaguer) i Víctor Falguera (soci fundador d’Akis Internaci­onal de Lleida).

Per les 11.45 hores està programada la ponència “L’emprenedoria jove al S. XXI. La ne­cessitat de reinventar-se i innovar”, a càrrec de David Jorba (coach Associació de Formació i Coaching 12 Pilars), a la que seguirà la taula rodona de joves emprenedors/es “Joves amb empenta”, on intervindran Gemma Sala (SAF Arquitectura de Cervera), Erik Garcia (Pressense, de la Incubadora d’Em­preses Bell-lloc), Ismael Bellet (pintor de Bell-lloc) i Aida Vilalta (Essència Psicologia de Mollerussa).

L’acte de cloenda està previst per a les 13.30 hores i comptarà amb la presència de l’alcalde de Bell-lloc, i d’Esperança Casas, coordinadora territorial de Joventut a Lleida, els dos protagonistes de la roda de premsa d’avrp-1ui.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.