Bell-lloc d’Urgell aprova mesures econòmiques i fiscals per pal·liar la situació d’emergència

image

S’aniran actualitzant en funció de la normativa i directrius que s’adoptin a nivell general i a mesura que la situació variï

L’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell ha aprovat per decret d’Alcaldia un paquet de mesures fiscals en l’àmbit municipal atesa la situació d’emergència sanitària i de paralització econòmica pel risc de propagació del coronavirus. Aquestes mesures s’aniran actualitzant en funció de la normativa i directrius que s’adoptin a nivell general, a mesura que la situació variï. De moment, són les següents:

– Els terminis de pagament previstos a l’article 62.2 i .5 de la Llei General Tributària (LGT), els venciments dels ajornaments i dels fraccionaments, els terminis per atendre els requeriments, les diligències d’embargament i les sol*licituds d’informació amb transcendència tributària, els terminis per formular al*legacions en actes sancionadors, la devolució d’ingressos indeguts, la rectificació d’errors materials i la de revocació que no hagin conclòs o que s’hagin d’iniciar a l’entrada en vigor d’aquest RDL, s’ampliaran fins el 30 d’abril (els que no hagin conclòs) o fins el 20 de maig pels que s’hagin d’iniciar.

– Pel que fa als ajuntaments, com el de Bell-lloc d’Urgell QUE HEM DELEGAT els tributs a l’OAGRTL (Diputació de Lleida) i han sortit a la primera cobrança, s’està estudiant per part de la Diputació de Lleida la possibilitat d’allargar el període de pagament així com el període de càrrega de domiciliacions, sense que això pugui significar que els lliuraments a compte als ajuntaments en surtin perjudicats.

– L’Ajuntament eximeix a les famílies del pagament de la quota de l’Escola bressol municipal des que van cessar l’activitat el passat 13 de març i fins que finalitzi l’estat d’alarma. Per a més informació, es pot contactar amb el consistori al telèfon: 973 56 01 00.

– L’Ajuntament eximeix a les empreses instal·lades a la Incubadora d’Empreses i que comuniquin la impossibilitat d’assistir al despatx i serveis de la Incubadora d’Empreses degut a l’estat d’alarma i a l’operativitat de la seva activitat, del pagament de la quota mensual de la taxa municipal mensual de la Incubadora d’Empreses durant el temps que aquestes estiguin inoperatives a partir del passat 14 de març i fins que finalitzi l’estat d’alarma.

– L’Ajuntament eximeix Sr. Xavier Garcia Gallego del cànon de la concessió administrativa d’ús privatiu del bé de domini públic del Bar La Cultural a partir del passat 14 de març i fins que finalitzi l’estat d’alarma.

– L’àrea municipal de Economia prioritzar, en la mesura del possible, la tramitació dels pagaments als proveïdors de l’Ajuntament, per tal que no pateixin cap demora en els seus ingressos per aquest concepte. En paral·lel, des d’aquesta setmana, es prioritzen despeses i compres exclusivament dedicades a garantir els serveis bàsics i essencials a la població, i poder fer front així a la difícil situació generada per la pandèmia.

Consulta el decret íntegre AQUÍ20200326_DECRETS 2020 2020-0077 -DECRET Mesures COVID-19

FABRICACIÓ DE MASCARETES AMB L’AJUDA DE VOLUNTARIS

L’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell ha adquirit material per fer una remesa d’unes 1000 mascaretes de protecció, que aniran destinades a població de risc, residències de gent gran, voluntaris i posteriorment a la població en general.

Les persones que vulguin col·laborar a la confecció de les mascaretes poden escriure a l’adreça electrònica ajuntament@bell-lloc.cat o trucar al telèfon 973 560 100 i es proporcionarà tot el material necessari.

L’Ajuntament vol donar les gràcies a totes les persones que ja s’han interessat en participar en el projecte.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.