Bell-lloc d’Urgell inicia una recerca històrica dels anys 1931 al 1940

2

Foto: Imatge aèria del bombardeig per part de l’aviació italiana a la població de Bell-lloc d’Urgell el 27 de novembre de l’any 1938


Amb motiu de la commemoració del 80è aniversari dels bombardeigs sobre Bell-lloc d’Urgell, l’Ajuntament del municipi ha contractat els serveis d’una empresa especialitzada en la recuperació del patrimoni cultural per a que faci un recull dels fets viscuts pels veïns i veïnes durant el temps comprès entre la constitució de la II República, el final de la Guerra Civil i la postguerra immediata.

L’empresa INSITU iniciarà les tasques properament i consistiran en una sèrie d’entrevistes a un grup de bell-lloquins i bell-lloquines que van viure aquells anys en primera persona. Aquestes entrevistes es gravaran i permetran conservar la memòria oral del poble. A més a més el projecte inclou una recerca arxivística, una recopilació bibliogràfica i un inventari i treball de camp.

En els propers dies els tècnics de l’empresa es posaran en contacte amb els veïns i veïnes seleccionats per concertar dia i hora per fer les entrevistes.

L’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell va iniciar l’any 2018 un projecte de recuperació de la memòria històrica  i que fins ara ha consistit en una sèrie de xerrades per commemorar els bombardeigs, la col·locació d’una placa en homenatge a tots els morts per la guerra civil i la identificació d’una fosa comuna al cementiri municipal. La Direcció General de Memòria Històrica i el Memorial Democràtic col·laboren en la recerca iniciada per l’Ajuntament. De fet l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell s’ha posat en contacte amb la Delegació del Govern de la Generalitat a Roma per si poden fer les gestions oportunes davant les autoritats Italianes amb l’objectiu de obtenir còpies dels documents relatius als bombardeigs que va sofrir el municipi.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.